Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Εφαρμογή: βρείτε όλα τα διαθέσιμα ραντεβού με γιατρούς ΕΟΠΥΥ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

eopyy

Βρείτε εύκολα τα διαθέσιμα

Συχνά ακούμε ιστορίες πολιτών και ασφαλισμένων οι οποίοι πασχίζουν να βρουν έναν διαθέσιμο συμβεβλημένο ιατρό του ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΙ. Είναι σύνηθες φαινόμενο να καλούν οι ασφαλισμένοι έναν γιατρό ακόμα και στις αρχές του μήνα, αλλά αυτός να ισχυρίζεται ότι έχει εξαντλήσει το όριο των 200 δωρεάν επισκέψεων.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών οδήγησε πολλούς ιατρούς να εκμεταλλευτούν το γεγονός και συχνά να κλείνουν ραντεβού επί πληρωμή, ενώ έχουν στην πραγματικότητα αρκετά κενά στις δωρεάν επισκέψεις τους.

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, σε έγγραφο που εστάλη στους συμβεβλημένους ιατρούς τον περασμένο Μάιο, το 90% των καταγγελιών που είχαν έως τότε κατατεθεί στον Οργανισμό, αφορούσαν την εξάντληση του μηνιαίου πλαφόν επισκέψεων.

Οι εξηγήσεις των ιατρών κρίθηκαν τότε, ” μη επαρκείς”, καθώς η πλειοψηφία αυτών έκανε λόγο για “έλλειψη χρόνου”, αν και είναι ξεκάθαρο ότι κάθε συμβεβλημένος ιατρός έχει υποχρέωση να ενημερώνει το σχετικό σύστημα ραντεβού με τις προγραμματισμένες του επισκέψεις. Η μη ορθή καταχώρηση εκ μέρους του γιατρού δίνει στον ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΙ τη δυνατότητα διακοπής συνεργασίας.

Έχοντας κατά νου τα παραπάνω, καλό θα είναι να γνωρίζουμε ότι υπάρχει online εφαρμογή, στην οποία μπορούμε να βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο τα διαθέσιμα ραντεβού κάθε συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΙ ιατρού. Μπορείτε να τη βρείτε, εδώ.

Στην εφαρμογή, οι πολίτες μπορούν να δουν ποιοι γιατροί, ανά ειδικότητα και ανά περιοχή, έχουν διαθέσιμα ραντεβού και πόσα είναι αυτά, καθώς και άλλες πληροφορίες, όπως το τηλέφωνο και η διεύθυνσή τους (με προβολή σε χάρτη, για ευκολότερο εντοπισμό).

Εφαρμογή: βρείτε όλα τα διαθέσιμα ραντεβού με γιατρούς ΕΟΠΥΥ
Παράδειγμα από την εφαρμογή, με τη διαθεσιμότητα παθολόγων στην Αττική, για το μήνα Μάιο

Σε περίπτωση που πολίτης εντοπίσει αναντιστοιχία ανάμεσα στα αναφερόμενα ως διαθέσιμα ραντεβού και τα πραγματικά διαθέσιμα, έχει το δικαίωμα να καταγγείλει την παρατυπία.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea