Newsitamea.gr
AMEA news

Έδωσαν λύση στην υπόθεση του βαριά ανάπηρου φίλου Ορέστη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

orestis

Έδωσαν λύση στην υπόθεση του βαριά ανάπηρου φίλου Ορέστη

Στά τέλη Φλεβάρη ένας δικός μας φίλος και σύντροφος,ο βιολόγος ΟΡΕΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
, μετά απο βαρύ εγκεφαλικό που προκάλεσε αναπηρία 81% και μετά την νοσηλεία 7 περίπου μηνών στο ΕΚΑ(ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ)στο ΄Ιλιον,αντιμετώπισε την σοβαρή πιθανότητα να βρεθεί στους δρόμους γιατί είχαν εξαντληθεί τά χρονικά περιθώρια περίθαλψης στο μοναδικό ειδικό Κρατικό κέντρο που υπάρχει για παρόμοια περιστατικά,όπου για μια πολυπόθητη θέση για θεραπεία στο ίδρυμα περιμένουν αρκετοί ασθενείς στην μεγάλη λίστα αναμονής.

Εχουμε συνείδηση πώς το σύστημα υγείας έχει συσσωρεύσει αρκετές παθογένειες (όπως όλος ο κρατικός μηχανισμός) που δεν επιτρέπουν στα τεράστια κενά που έχουν ανοίξει να στάξει βάλσαμο για τον ανθρώπινο πόνο και τις αμέτρητες καθημερινές τραγωδίες των συμπολιτών μας .Οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν γι αυτή την διάλυση.

Σεβαστήκαμε και κατανοήσαμε την δύσκολη θέση του προσωπικού όσο αφορά τήν λήξη της φιλοξενίας στο ίδρυμα ,η σύγκρουση δεν ήταν άλλωστε μαζί τους και καταθέσαμε και δημόσια την ευγνωμοσύνη μας για ότι έκαναν για τον άνθρωπο μας όλο αυτό το διάστημα.Γνωρίζουμε επίσης πώς ο Ορέστης δεν είναι ο μοναδικός ασθενής που βρίσκεται σε εξαθλίωση και ακραία κατάσταση και πώς η υπόθεση τής αλληλεγγύης για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που βιώνει την ανθρωπιστική κρίση δεν λύνεται με προσωπικά διαβήματα και εκκλήσεις φιλανθρωπίας,αλλά με ένα δημόσιο οργανωμένο σχέδιο κοινωνικής πρόληψης,θεραπείας και προστασίας !

Δεν είχαμε όμως άλλη επιλογή από τό να απευθύνουμε διάβημα στην κυβέρνηση μπροστά στα αδιέξοδα της επόμενης μέρας για τον φίλο,αδερφό και συντροφό μας.

Δεν έφτανε ο μακρύς (και άγνωστος οσο αφορά την εκβασή του…)αγώνας για την βελτίωση της ιδιαίτερης καταστασής του,είχαμε επιπλέον μπροστά μας και το άμεσο πρόβλημα στέγης με δεδομένα την ανεργία και την απόλυτη φτώχεια του!

Αισθανόμαστε την ανάγκη σήμερα να ευχαριστήσουμε τον Άνθρωπο πρώτα (και μετά υπουργό υγείας) κΠαναγιωτη Κουρουμπλή και τούς επίσης άξιους Ανθρωπους-συνεργάτες που είναι γύρω του (όπως η καΛίτσα Χαλβατζά , ο κ Μπάμπης Κουνέλης και όλους και όλες εκεί για να μην αδικήσουμε κανένα)που έδειξαν απο την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον και ευαισθησία και με πρωτοβουλία τους απο την Δευτέρα 16 Μάρτη, ο Ορέστης βρίσκεται ασφαλής και σε καλά χέρια στο δημόσιο Κέντρο Αποθεραπείας νοτιοανατολικής Αττικής, στήν Γλυφάδα.

Η πράξη αυτη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης του υπουργού κΚουρουμπλή(που σημειώνουμε πως με δική του πρωτοβουλία μας αναζήτησε για να δοθεί λύση)δείχνει ένα ανώτερο και διαφορετικό ήθος πολιτικής διαχείρισης που οφείλουμε να το “κρατήσουμε” με την ξεχωριστή σημασία και αξία που έχει και πού πιστεύουμε δεν έχει ουδεμία σχέση με τήν βάρβαρη ,ανάλγητη και αντικοινωνική πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Δέν είναι “όλοι και όλα …τό ίδιο”,οι “ταυτίσεις” του χθές με το σήμερα προκαλούν σύγχιση και μεγαλύτερη αβεβαιότητα,όλα δεν μπαίνουν στό “ίδιο τσουβάλι” τής ισοπεδωτικής γενίκευσης!Oσες αλλαγές έγιναν στον Κόσμο δεν προέκυψαν απο ένα και μόνο τεράστιο άλμα πάνω απο την ιστορία,αλλά με μικρά βήματα μέσα στην ιστορία!Βασανιστικά αργά και μικρά,αλλά έγιναν καί γίνονται!

Για μάς η στάση του υπουργείου Υγείας για την περίπτωση του Ορέστη αποδεικνύει μια πολιτική εντιμότητα ,μιά διαφορετική πρόθεση και ματιά στα κοινωνικά ζητήματα,σηματοδοτεί μια άλλη ποιότητα και συμπεριφορά απέναντι στον τσακισμένο κοινωνικό ιστό.

Αλλά για να διανύσουμε θετικά κι αποτελεσματικά μια πορεία που θα φέρει καλύτερες μέρες για τήν χώρα, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΩΤΙΚΑ να συμμετέχουμε στην διαδικασία που θα φέρει την Δημοκρατία,την Αξιοπρέπεια και την Δικαιοσύνη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στήν Ελλάδα.

Κι αυτο δεν θα το καταφέρουμε ούτε απαιτώντας “εδώ και τώρα” μέσα σε δύο μηνες την αναγέννηση τής καμένης γής που άφησε πίσω της ο αυταρχισμός τού κομματικού διπολισμού που μονοπώλησε την εξουσία 40 χρόνια ,ούτε φυσικά και στο να αφεθούμε στήν ανάθεση και στην εξάρτηση της τύχης της ζωής μας πάντα από κάποιους άλλους ,εκτός από ΕΜΑΣ!

Τό χρέος πού έχουμε για νά φτιάξουμε νέα κοινωνική οργάνωση που θα τιμάει την Ζωή,η ευθύνη απέναντι στις νέες γενιές που τερματίζει την απουσία και την σιωπή μας στα κοινά προβλήματα, είναι δική μας και μόνο υπόθεση!

Για να μην έχουμε Ορέστηδες που θα ψάχνουν απεγνωσμένα με το φανάρι γύρω τους για ελπίδα,για να βάλουμε τέλος στο βάσανο της επιβίωσης,εξαρτάται βασικά από τίς αποφάσεις ΟΛΩΝ ΜΑΣ “απο τά κάτω” αν θά ζεστάνει ο ήλιος ξανά με νέο Οραμα τόν Τόπο,γι αυτό άς βοηθήσουμε επιτέλους τήν κοινή μας Ζωή να σηκωθεί λίγο ψηλότερα με συλλογικές πρωτοβουλίες σε κάθε δήμο,σε κάθε γειτονιά,σε κάθε χωριό .

Γιατί το ΕΜΕΙΣ τελικά είναι η ελπίδα κι εκει βρίσκεται το φυτώριο της Ελευθερίας!

“Κύκλος φίλων και συντρόφων τού Ορέστη για τήν διάχυση τής Aνθρωπιάς και τής Αλληλεγγύης”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou