Newsitamea.gr
AMEA news Σ.Κ.Π.

Έχει σκλήρυνση κατά πλάκας, είναι τυφλή, «πέρασε» ΚΕΠΑ … άλλα η Υγειονομική Επιτροπή είχε άλλη γνώμη…

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

skp

Έχει σκλήρυνση κατά πλάκας, είναι τυφλή, «πέρασε» ΚΕΠΑ … άλλα η Υγειονομική Επιτροπή είχε άλλη γνώμη…

Αλαλούμ στο ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου με την υγειονομική επιτροπή του ΚΕ.Π.Α. Ταλαιπωρίας συνέχεια για ανάπηρους συμπολίτες μας. 

Μια νέα καταγγελία έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο περιστατικών που αποτυπώνουν έντονα τη δυσλειτουργία του κρατικού μηχανισμού στο χώρο της Υγείας και των κοινωνικών ασφαλίσεων, αλλά και την άκαμπτη γραφειοκρατία του.

Σε συνέχεια παλαιότερων αντιδράσεων που αφορούσαν σε αποφάσεις και πιστοποιήσεις αναπηρίας από την  Υγειονομική Επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, στο ΙΚΑ του Αγίου Αλεξίου, προσθέτουμε την παρακάτω καταγγελία συμπολίτισσάς μας.

Πιο αναλυτικά, 55χρονη πατρινή που πάσχει από τη νόσο της σκλήρυνσης κατά πλάκας, η οποία της έχει προκαλέσει ολική τύφλωση και αναπηρία, αλλά και από καρκίνο , «πέρασε» από την παραπάνω επιτροπή (ΚΕΠΑ) με ποσοστό πιστοποίησης αναπηρίας 100%.

Ως εδώ η ιστορία της 55χρονης θα είχε εν μέρει αίσιο τέλος. Δυστυχώς για αυτή όμως δεν τελειώνει εδώ. Και αυτό γιατί ενώ εύλογα όπως θα σκέφτονταν κάποιος η απόφαση της πιστοποίησης θα την αφορούσε ΔΙΑ ΒΙΟΥ, η επιτροπή του Αγίου Αλεξίου έκρινε πως θα πρέπει να την ξανά εξετάσει σε λίγο καιρό, με το σκεπτικό πως ίσως θα ξαναβρεί το φως της ή η αναπηρία της από την σκλήρυνση κατά πλάκας θα μειωνόταν ως εκ θαύματος.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω της είπαν πως, αν έχει πρόβλημα να υποβάλλει ένσταση, τα χαρτιά της οποίας θα σταλούν στην Αθήνα για έλεγχο, με την απόφαση επί της ενστάσεως να καθυστερεί δεκάδες μέρες.

Θέλησαν έτσι προφανώς να δώσουν μια νέα ευκαιρία ταλαιπωρίας στην παραπληγική συμπολίτισσά μας.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθούμε στο ΦΕΚ της 19/11 2013 αρ. 2906  παρ. 21, το οποίο «φωτογραφίζει» τέτοιου είδους περιπτώσεις και ορίζει πως θα πρέπει να τους δίδεται πιστοποίηση ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ.

Τα ως άνω έχουν αποτέλεσμα, όχι μόνο την ταλαιπωρία της 55χρονης, αλλά και την απομάκρυνση από αυτή ευεργετικών διατάξεων, δικαιωμάτων και προνομίων που νόμιμα θα την αναλογούσαν στην περίπτωσή της.

 

patrastimes.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou