Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Αν έχετε ΑΥΤΑ τα «ασπράκια» στο πρόσωπό σας, τότε θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να διαβάσετε ΑΥΤΟ!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

Υπάρχουν μερικά πράγματα που απλά θα προτιμούσατε να μην υπάρχουν στο πρόσωπό σας, ακόμα και αν δεν είναι επικίνδυνα.

Το Milium επίσης γνωστό ως κηλίδες γάλακτος, είναι μικρές, υπόλευκες κύστες που μοιάζουν με μικρές ελιές. Μπορούν να επηρεάσουν άτομα όλων των ηλικιών. Τα εξογκώματα του δέρματος είναι ένα αισθητικό πρόβλημα για πολλούς.

Οι κηλίδες γάλακτος αποτελούνται από κερατίνη, μια ουσία παρόμοια με αυτή που δημιουργεί το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Συνήθως εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά αν σας ενοχλούν πραγματικά και δεν θέλετε να περιμένετε, μπορείτε να τα κάνετε να φύγουν γρηγορότερα.

1

1. Φροντίδα του δέρματος

Επειδή η ανεπαρκής φροντίδα του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε κηλίδες γάλακτος, σε γενικές γραμμές θα πρέπει να πλένετε και να κάνετε απολέπιση του δέρματος σας τακτικά, ακολουθούμενη από την εφαρμογή μιας καλής ενυδατικής κρέμας.

2

2. Σάουνα

Μια επίσκεψη στη σάουνα μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των κηλίδων γάλακτος. Η θερμότητα ανοίγει τους πόρους και οι κηλίδες γάλακτος μπορούν να φύγουν με ένα ελαφρύ τρίψιμο μετά.

3. Αποφύγετε τον Ήλιο

Η πολύ έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει τις κηλίδες γάλακτος να πολλαπλασιαστούν και να γίνουν πιο δύσκολο να τις ξεφορτωθείτε. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αποφεύγετε τον ήλιο ή τουλάχιστον να χρησιμοποιήτε μια κρέμα προσώπου με αντηλιακό.

3

4. Μέλι

Χάρη στις ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μελιού μπορείτε να απαλλαγείτε από τις κηλίδες πιο γρήγορα.

5. Λεμόνι

Με έναλεμόνι, μπορείτε απλά να κάνετε απολέπιση των κηλίδων γάλακτος. Πιέστε μισό λεμόνι και ανακατέψτε το χυμό με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Τρίψτε το πρόσωπό σας με το μείγμα για λίγα λεπτά και αφήστε το για 20 λεπτά πριν από το ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

4

6. Καλαμποκάλευρο και ξύδι

Με το συνδυασμό αυτό, οι κηλίδες θα είναι πολύ γρήγορα παρελθόν. Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι, κατά προτίμηση ξύδι μήλου, με αρκετό καλαμποκάλευρο μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Εφαρμόστε στην πάσχουσα περιοχή και αφήστε το 20 με 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

7. Τριγωνέλλα

Λόγω των αντιοξειδωτικών, αντι-φλεγμονώδων και αντισηπτικών ιδιοτήτων των φύλλων της τριγωνέλλας, έχουν θετική επίδραση στα σημεία ακμής, τα σπυράκια, και τις κηλίδες.

5

8. Καστορέλαιο

Δεδομένου ότι αυτό το καστορέλαιο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος του δέρματος, γι “αυτό είναι επίσης μια δημοφιλής θεραπεία ενάντια στα σπυράκια και την ακμή. Αλλά βοηθά επίσης και στις κηλίδες γάλακτος. Τρίψτε το δέρμα σας με ένα κουταλάκι του γλυκού καστορέλαιο και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς. Στη συνέχεια, πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

9. Ρόδι

Η ψητή σκόνη ροδιού είναι επίσης μια δημοφιλής θεραπεία για τη γρήγορη εξάλειψη των αντιαισθητικών κηλίδων γάλακτος. Δεδομένου ότι είναι ένα αντιοξειδωτικό και επομένως πλούσιο σε βιταμίνη C, έχει μια καταπραϋντική επίδραση στο δέρμα και επίσης αντιμετωπίζει μια σειρά από ατέλειες. Για να το κάνετε μόνοι σας, ψήστε μερικά φλούδια ροδιού μέχρι να είναι σκούρα καφέ και τσαλακωμένα. Αλέστε τα σε σκόνη και εφαρμόστε στις κηλίδες γάλακτος με νερό χωρίς να το ξεπλύνετε. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα μέχρι να τελειώσουν οι κηλίδες.

6

Αν οι κηλίδες γάλακτος σας ενοχλούν και όλα τα παραπάνω δεν επιτύχουν το σκοπό τους, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Είναι πιθανό ότι οι κηλίδες γάλακτος θα πρέπει να αφαιρεθούν με επαγγελματική θεραπεία, όπως η κρυοθεραπεία.

Προειδοποίηση: Μην χρησιμοποιείτε αυτές τις μεθόδους σε μωρά ή μικρά παιδιά, επειδή οι κηλίδες γάλακτος πολύ συχνά εξαφανίζονται χωρίς θεραπεία και η αφαίρεση τους μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ευαίσθητο δέρμα τους.

 

fanpage.gr,taz.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@