Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Έχετε αναρωτηθεί Γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι Κρυουλιάρηδες ενώ άλλοι Ζεσταίνονται εύκολα; Ο Λόγος; Δεν πάει το Μυαλό σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

5

Έχετε αναρωτηθεί Γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι Κρυουλιάρηδες ενώ άλλοι Ζεσταίνονται εύκολα; Ο Λόγος; Δεν πάει το Μυαλό σας.

Όλοι έχουμε συναντήσει «κρυουλιάρηδες» ανθρώπους, οι οποίοι φοράνε μπουφάν ακόμα και σε μια ζεστή μέρα, ενώ έχουμε συναντήσει και αυτούς που όταν έξω έχει κρύο, κυκλοφορούν με κοντομάνικο μπλουζάκι.

Ήρθε η ώρα να μάθουμε γιατί συμβαίνει αυτό και πως οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το κρύο και τη ζέστη.

Ποια είναι λοιπόν η αιτία;

  • Εάν ποτέ νιώσετε ρίγος και μια ξαφνική έξαψη, χωρίς όμως να έχετε αλλάξει δωμάτιο ή να υπάρχει αλλαγή θερμοκρασίας, μάλλον πρέπει να έχετε αρρωστήσει σοβαρά και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε στο γιατρό.
  • Εάν διαπιστώσετε, ότι κάποια μέρα στη δουλειά όλοι γύρω σας φοράνε χοντρά ρούχα, αλλά εσείς φοράτε ένα λεπτό πουκάμισο και παρόλα αυτά έχετε ιδρώσει, τότε είναι πιθανό να συμβαίνει το εξής. Η θερμοκρασία του σώματός σας έχει ανέβει λόγω στρες. Αυτό που μπορείτε να κάνετε σε αυτή τη περίπτωση, είναι να πάψετε να ανησυχείτε και να προσπαθήσετε να σκέφτεστε θετικά.
  • Όταν η θερμοκρασία έξω και μέσα σε ένα δωμάτιο είναι φυσιολογική, αλλά εσείς αισθάνεστε πως κυρώνεται, μπορεί να είναι αποτέλεσμα κατάθλιψης ή δυσάρεστης ψυχολογικής κατάστασης. Επίσης μπορεί να σημαίνει ότι βρίσκεστε σε ένα χώρο από άτομα άγνωστα που δεν συμπαθείτε. Εάν πάλι αισθάνεστε ζέστη, πιθανόν να περιβάλλεστε από αγαπημένα σας πρόσωπα, που σας δίνουν χαρά και ευτυχία.

4 τρόποι για να αντιμετωπίσετε αυτό το φαινόμενο:

  • Να φοράτε πάντα τα κατάλληλα ρούχα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
  • Να καταναλώνετε φαγητά, ανάλογα με το κλίμα. Για παράδειγμα το χειμώνα να τρώτε σούπες και υδατάνθρακες, ενώ το καλοκαίρι λαχανικά και χόρτα.
  • Να ρυθμίσετε το θερμοστάτη, ώστε να πιάνετε πάντα την κατάλληλη θερμοκρασία για το σώμα σας.
  • Χαλαρώστε, γιατί η αίσθηση περισσότερης ζέστης ή κρύου, μπορεί να είναι μόνο στο μυαλό σας. Η απελευθέρωση χημικών ενδορφινών που πετυχαίνετε με τη γυμναστική, βοηθά στη διατήρηση της θερμότητας του σώματος.

 

 

Brightside,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε

Efi Nika