Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Αν έχετε αυτόν τον τύπο στήθους κινδυνεύετε από καρκίνο του μαστού!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αν έχετε αυτόν τον τύπο στήθους κινδυνεύετε από καρκίνο του μαστού

Αν έχετε αυτόν τον τύπο στήθους κινδυνεύετε από καρκίνο του μαστού.

 

Βρετανοί επιστήμονες από τον οργανισμό Breast Cancer Campaign (BCC) προειδοποιούν για τον «κρυφό» παράγοντα που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου.

Όπως δημοσιεύεται στη σχετική μελέτη, ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα αυξημένος για τις γυναίκες μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίες θα πρέπει να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας έναντι του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Βρετανούς ερευνητές, πρόκειται για τις γυναίκες που έχουν πυκνούς μαστούς, δηλαδή μαστούς που διαθέτουν περισσότερο κολλαγόνο και αδενικό ιστό παρά λιπώδη ιστό.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της μελέτης του BCC, περισσότερο από το 8% των γυναικών, ηλικίας 47 έως 75 ετών, έχουν πολύ πυκνούς μαστούς και γι’ αυτό διατρέχουν έως και πενταπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με όσες δεν έχουν πυκνούς μαστούς.

Η πυκνότητα αξιολογείται με τη μαστογραφία, αλλά όχι με την ψηλάφηση, γεγονός που σημαίνει ότι κινδυνεύουν οι γυναίκες οι οποίες δεν κάνουν τσεκ απ.

«Τα υπάρχοντα στοιχεία συσχετίζουν τον καρκίνο του μαστού με την πυκνότητα των μαστών και αυτή πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν όταν λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης από τον καρκίνο του μαστού», δήλωσε η διευθύντρια του BCC, Ντέλιθ Μόργκαν.

onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika