Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία ενώ άκουγε μουσική στο smartphone

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

smartphone

Η διαρροή ρεύματος οφείλεται σε βλάβη στο κινητό σύμφωνα με την τοπική αστυνομία

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 27χρονος άνδρας στην Ινδία, όταν υπέστη ηλεκτροπληξία ενώ άκουγε μουσική από το smartphone που διέθετε!

Ο Sunil Yuvne από το χωριό Τζατζαλπούρ βρισκόταν στο σπίτι του και ξαφνικά άρχισε να τινάζεται ολόκληρο το σώμα του. Λίγα δευτερόλεπτα μετά έπεσε στο πάτωμα, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, υπέστη ηλεκτροπληξία, η οποία μάλλον προήλθε από βλάβη στο κινητό του.

Ο άτυχος 27χρονος βρέθηκε πεσμένος στο πάτωμα από τους συγγενείς του και μεταφέρθηκε αμέσως στο κέντρο υγείας της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δειτε : 10 συμβουλές για συνετή χρήση του smartphone σας

Ολοένα και περισσότεροι διαθέτουν πλέον «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο. Πόσοι όμως από εσάς το χρησιμοποιείτε με σύνεση, τέτοια ώστε να μην αποδειχθεί η χρήση αυτή επιβλαβής για την υγεία σας;

Όσοι δεν μπορείτε να δώσετε μια σαφή απάντηση ακολουθήστε τις 10 παρακάτω συμβουλές, ώστε να χρησιμοποιείτε το smartphone σας με μέτρο:

1.Όταν θέλετε να ηρεμήσετε και να μην ακούτε το τηλέφωνό σας να χτυπά, καλό θα είναι να το βάλετε στην ένδειξη «Μην ενοχλείτε» και όχι στην αθόρυβη λειτουργία με δόνηση.

2.Όταν βγαίνετε για φαγητό, καφέ ή ποτό και δεν περιμένετε κάποιο επείγον τηλεφώνημα, μην αφήνετε το κινητό σας στο τραπέζι. Είναι καλύτερο να παραμείνει στην τσάντα σας.

3.Αν όντως είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας και είστε έξω με φίλους, το σωστό θα ήταν να ζητήσετε συγγνώμη για τη συμπεριφορά σας, που μπορεί να θεωρηθεί αδιάφορη και αγενής. Έτσι, και θα τελειώσετε πιο γρήγορα τη δουλειά σας και θα μπορέσετε να έχετε μια βαθιά επικοινωνία με τους φίλους σας.

4.Μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας όταν βαριέστε. Δίνετε την εικόνα «εξαρτημένου» με το smartphone σας.

5.Μη στέλνετε μηνύματα και κάνετε παράλληλα κάτι άλλο. Αν για παράδειγμα επιδίδεστε σε «texting» και ταυτόχρονα οδηγείτε, μπορείτε να προκαλέσετε ή να εμπλακείτε σε σοβαρό τροχαίο.

6.Καταργήστε την εφαρμογή που δείχνει στην οθόνη του κινητού σας τον αποστολέα και μέρος του περιεχομένου από το μήνυμα που σας στέλνει -πριν καν το ανοίξετε. Σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των μηνυμάτων.

7.Ζητήστε την άδεια να δείτε τις φωτογραφίες των άλλων. Όταν κάποιος σας δίνει για λίγο το κινητό του, αυτό δεν σημαίνει πως έχετε το ελεύθερο να βλέπετε όλο το άλμπουμ του.

8.Σταματήστε να τα καταγράφετε όλα. Είναι ωραίο να απαθανατίζετε κάποιες στιγμές, προκειμένου να θυμάστε τα σημαντικά γεγονότα της ζωής σας, αλλά όταν σταματάτε για να βγάλετε φωτογραφία το οτιδήποτε, αφενός δεν ζείτε τη στιγμή, αφετέρου οι πραγματικά σημαντικές στιγμές χάνουν το νόημά τους.

9.Χαμηλώστε λίγο τα ακουστικά σας. Δεν υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό και αγενές από το να ακούει κάποιος στο μετρό –για παράδειγμα- μουσική από το smartphone του τόσο δυνατά, που να ενοχλεί και τους γύρω του από την ένταση. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για την ακοή σας.

10.Κάντε μικρά διαλείμματα από την τεχνολογία. Θέστε ένα χρονοδιάγραμμα, όπως για παράδειγμα δύο ώρες το μεσημέρι, ή ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο -γιατί όχι;- που θα κλείσετε το κινητό σας τηλέφωνο και δεν θα το χρησιμοποιείτε ούτε για να δείτε τα e-mails σας.

Πηγή: techit.gr , protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika