Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Έχασε χέρια και πόδια από μηνιγγίτιδα.. ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

15

Έχασε χέρια και πόδια από μηνιγγίτιδα.. ΦΩΤΟ

Η 2χρονη Harmonie-Rose Allen υπέστη μηνιγγίτιδα Β, όταν ήταν μόλις δέκα μηνών. Η μικρή από το Bath επέζησε αλλά έχασε τα χέρια, τα πόδια και την άκρη της μύτης της. Πλέον μπορεί να χαμογελάσει ξανά, χάρη στο ζεύγος προσθετικών ποδιών που βρέθηκαν.

Είχε μόλις περάσει από το στάδιο του μπουσουλήματος στο περπάτημα. Δέκα ημέρες μόνο κατάφερε να περπατήσει, όταν χτυπήθηκε από θανατηφόρα μηνιγγίτιδα Β σε ηλικία μόλις δέκα μηνών. Όλα ξεκίνησαν όταν η Harmonie μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ξύπνησε μέσα στη νύχτα από έντονο βήχα που δεν την άφηνε να αναπνεύσει, αλλά οι γιατροί δεν βρήκαν κάτι σοβαρό. Έτσι επέστρεψαν στο σπίτι, αλλά το επόμενο πρωί έγινε μπλε και μεταφέρθηκε ξανά στο ίδιο νοσοκομείο.

Μετά από εξέταση των γιατρών, οι γονείς ενημερώθηκαν πως πρόκειται για ίωση, και γύρισαν σπίτι τους. Η μικρή Harmonie, όμως, δεν ήταν υγιής. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ένα εξάνθημα είχε εντοπιστεί. Μέσα σε τέσσερις ώρες, το σώμα του μικρού παιδιού ήταν καλυμμένο με το μωβ εξάνθημα. Λίγο μετά, μπήκε σε μηχάνημα υποστήριξης της ζωής, με τους γιατρούς να χρειάζεται να αφαιρέσουν όλα τα άκρα της.

11

Οι γιατροί είπαν στους γονείς της, Freya Hall και Ross Allen, ότι η κορούλα τους είχε 10% πιθανότητα επιβίωσης και ότι η περίπτωση του μικρού κοριτσιού ήταν μία από τις χειρότερες που είχαν δει ποτέ. Αλλά η Harmonie επέζησε, παρόλο που έχασε τα χέρια, τα πόδια και την άκρη της μύτης της και τον περασμένο μήνα δοκίμασε ένα ένα ζεύγος προσθετικών ποδιών. Μετά από καιρό ξαναπερπατά και χαμογελάει. Η Hall είπε, ”Είναι υπέροχο που την βλέπουμε ξανά με πόδια”.

14 15 16

Πηγή: Dailymail,newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

newsitamea