Newsitamea.gr
AMEA news

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη με τον πρόεδρο ΝΔ Κ. Μητσοτάκη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea223

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του, είχε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου αντιπροσωπία της ΕΣΑμεΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη. Την αντιπροσωπία αποτελούσαν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ Κ. Γαργάλης, Γρ. Λεοντόπουλος και Γ. Λυμβαίος. Από την πλευρά της ΝΔ παρέστησαν οι βουλευτές Κ. Παπακώστα, Ε. Ράπτη και Β. Οικονόμου.

Στον πρόεδρο της ΝΔ δόθηκε επιστολή με τα κύρια και επείγοντα ζητήματα του αναπηρικού κινήματος (η επιστολή επισυνάπτεται). Συνοπτικά συζητήθηκαν η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα ΑμεΑ και η υλοποίησή της στη χώρας μας, ζητήματα της εκπαίδευσης, της υγείας, της πρόνοιας, των επιδομάτων, των συντάξεων, της αποκατάστασης, φορολογικά κλπ. Τονίστηκε η δραματική κατάσταση στον τομέα της υγείας, ο φόβος μπροστά στα δημοσιεύματα για κόψιμο επιδομάτων, η υποστελέχωση της ειδικής εκπαίδευσης, η αγανάκτηση από τις μειώσεις στις συντάξεις, η άνιση μεταχείριση στη φορολογία, η μηδενική σχεδόν προστασία της Πολιτείας αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ κλπ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο ζήτημα του κόστους διαβίωσης λόγω αναπηρίας, το οποία καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει υπολογίσει, παρά το ότι είναι πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος εδώ και δεκαετίες, διαιωνίζοντας έτσι μια κατάσταση άνισης μεταχείρισης. Παράλληλα, ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε για πολλοστή φορά ότι «η αναπηρία δεν έχει ούτε χρώμα ούτε κόμμα» και ζήτησε, όπως έχει ζητήσει η ΕΣΑμεΑ και από την κυβέρνηση, την πραγματοποίηση συζήτησης εκτός ημερήσιας διάταξης στη Βουλή, με την παρουσία του πρωθυπουργού και των πολιτικών κομμάτων, για θέματα Αναπηρίας, ώστε να υπάρξει πολιτική και πολιτειακή συνεννόηση.

Τέλος, η αντιπροσωπεία πρόταξε το θέμα της Γραμματείας για την Αναπηρία, με απευθείας σύνδεση με το πρωθυπουργικό γραφείο, ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία και να υπάρξει ενιαίος συντονισμός υπουργείων και προγραμμάτων για τα ζητήματά της.

Φωτογραφίες:

amea22 amea223 amea1222

Newsroom Aμεα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea