Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Δείτε την καταπληκτική θεραπεία που γιατρεύει κορίτσι από σοβαρή ασθένεια του δέρματος!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

vaseline-1

Προειδοποίηση: Το άρθρο περιέχει εικόνες που οι αναγνώστες ίσως θεωρήσουν σκληρές.

Η Nagina είναι 13 ετών και ζει σε μία αγροτική περιοχή του Νεπάλ. Οι γονείς της παρατήρησαν εγκαίρως πως κάτι συνέβαινε με την επιδερμίδα της κόρης τους: έπασχε από ιχθύαση.

Πρόκειται για μία κληρονομική ανωμαλία της κερατινοποίησης του δέρματος. Δεν υπάρχει θεραπεία όμως τα συμπτώματά της αντιμετωπίζονται και η ασθένεια δεν είναι μολυσματική. Το δέρμα γίνεται υπερβολικά τραχύ, χοντρό και φολιδωτό. Οι ασθενείς χρειάζονται πολλές ώρες την ημέρα για να κάνουν απολέπιση και να υγράνουν το δέρμα τους έτσι ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ενός παχέος στρώματος κρούστας.

Οι γονείς της Nagina αγωνίζονταν ήδη καθημερινά για να εξασφαλίσουν τα παιδιά τους οικονομικά. Δεν είχαν ούτε τη γνώση ούτε τους πόρους έτσι ώστε το κορίτσι να μπορέσει να θεραπευτεί κατάλληλα. Επιπλέον, σε απομονωμένες περιοχές, όπως σ’ αυτήν που ζουν, οι παραμορφωτικές ασθένειες κουβαλούν ένα έντονο κοινωνικό στίγμα και οι άνθρωποι απομονώνονται εξαιτίας της ντροπής που νιώθουν.

Και έτσι, η κατάσταση της Nagina χειροτέρευε όλο και περισσότερο, μέχρι που έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να κινηθεί. Ζούσε σε μία αποθήκη δίπλα στην καλύβα της οικογένειάς της και δεν μιλούσε σε κανέναν. Η ζωή της ήταν οδυνηρή και  ένιωθε απομονωμένη.

«Όλοι οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους όμως όταν ζεις σ’ ένα σπίτι όπου δεν μπορείς να φας και να πιεις καλά καλά, όλα τα άλλα προβλήματα είναι δευτερεύοντα», είπε ο Δρ. Bibek Banskota, γιατρός στο Νοσοκομείο του Νεπάλ και στο Κέντρο Αποκατάστασης Ανάπηρων Παιδιών.

Όταν οι συνάδελφοί του από το παράρτημα του κέντρου της αγροτικής περιοχής τού έφεραν τη Nagina, έπρεπε να την κουβαλήσουν στα χέρια και το κορίτσι δεν έβγαζε την παραμικρή άχνα. Σύντομα, ο γιατρός βρήκε τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο μπορούσε να θεραπεύσει το δέρμα της: μέσω της χρήσης ενός εντελώς κοινού οικιακού προϊόντος, της βαζελίνης.

Οι νοσοκόμες έπλεναν τη Nagina στο νοσοκομείο καθημερινά με ένα ήπιο σαπούνι και την τύλιγαν από το κεφάλι μέχρι τα πόδια με γάζες που είχαν μουλιάσει με βαζελίνη. Επίσης, έκανε φυσιοθεραπείες έτσι ώστε να αρχίσει και πάλι να κινεί τα άκρα της. Για πρώτη φορά στη ζωή της είχε λάβει τη φροντίδα ειδικών.

vaseline-2

Μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, το δέρμα της είχε βελτιωθεί απίστευτα. Η Nagina άρχισε να γνωρίζει και άλλα παιδιά στο νοσοκομείο, άρχισε να χαμογελάει και, εν τέλει, να περπατάει. Εν τω μεταξύ, το καλύτερο όλης αυτής της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο παγκόσμιος οργανισμός ανθρωπιστικής βοήθειας Direct Life  μόλις άκουσε την ιστορία της έσπευσε να την προμηθεύσει με ποσότητα βαζελίνης που θα της διαρκούσε για όλη της τη ζωή.

Σήμερα, η Nagina παρακολουθεί το ειδικό σχολείο, για παιδιά με αναπηρίες. «Η αλλαγή που προξένησε κάτι τόσο απλό όσο η βαζελίνη στη ζωή της είναι απίστευτη» ανέφερε για την ασθενή του ο Δρ. Banskota. « Είναι πολύ χαρούμενη και παρόλο που γεννήθηκε με παραμορφωμένο χέρι, έχει προσαρμοστεί και γράφει καλύτερα και από εμένα».

vaseline-3

Η Nagina έχει γίνε ένα κορίτσι όλο ζωή που της αρέσει να γελάει και έχει πολλούς φίλους στο σχολείο.

Είναι φανταστική η αλλαγή που έχει επέλθει με τόσους λίγους πόρους. Ας ελπίσουμε πως η Nagina θα διατηρήσει το χαμόγελο που πρόσφατα έχει βρει, σε όλη της τη ζωή.

Επιμέλεια κειμένου:Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή εικόνων και κειμένου www.hefty.co

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika