Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Δείτε πως θα αποτρέψετε την εγκεφαλική παράλυση!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

parlisis-cerebral

Δείτε πως θα αποτρέψετε την εγκεφαλική παράλυση!!

Η κοινή γνώμη λέει ότι τα αίτια της εγκεφαλικής παράλυσης είναι άγνωστα και δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε για να την αποτρέψετε.

Πέρα από αυτό, υπάρχουν μερικοί σημαντικοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλική παράλυση και να προληφθούν, συμπεριλαμβανομένης της πρόωρης γέννησης, το χαμηλό βάρος γέννησης, τις μολύνσεις και τα τραύματα στο κεφάλι.

• Ζητήστε για μια επαρκή προγεννητική φροντίδα όσο το δυνατόν νωρίτερα κατά τη διάρκεια της περιόδου της εγκυμοσύνης, ή ακόμα και πριν την ίδια την εγκυμοσύνη.

• Αποφύγετε το αλκοόλ, τα τσιγάρα και τα ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού.

• Ιλαρά (ευλογιά) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή νωρίς στη ζωή του βρέφους μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλική παράλυση. Η μητέρα μπορεί να εμβολιαστεί και προστατευτεί τόσο εκείνη όσο και το παιδί από μια πιθανή καταστροφική ασθένεια.

• Επαρκής προγεννητική φροντίδα περιλαμβάνει το τεστ Rh (Δοκιμασία Διέγερσης ορμονών). Η ασυμβατότητα μπορεί εύκολα να θεραπευτεί, αλλά μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα, όπως εγκεφαλική βλάβη, αν δεν αντιμετωπιστεί.

• Εμβόλια ρουτίνας του μωρού μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές λοιμώξεις, όπως τη μηνιγγίτιδα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική παράλυση

• Βεβαιωθείτε ότι το παιδί βρίσκεται δεξιά και φοράει κράνος όταν οδηγεί ένα ποδήλατο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika

Η ομάδα αίματος σας: μια σημαντική πληροφορία για την υγεία και τη ζωή σας

Γιώργος Newsitamea

Τα «σημάδια» που φανερώνουν την ύπαρξη φραγμένων αρτηριών στο σώμα μας

Γιώργος Newsitamea