Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Δείτε πως αντιδρά ο κόσμος σε έναν φορέα του AIDS που ζητά ένα χάδι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δείτε πως αντιδρά ο κόσμος σε έναν φορέα του AIDS που ζητά ένα χάδι

Για πολλούς φορείς του ιού HIV που προκαλεί το AIDS, η ζωή είναι μοναχική.

Ένας άντρας από την Φινλανδία θέλησε να μάθει αν σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά την ανακάλυψη του ιού και την τεράστια πρόοδο που έχει συντελεστεί στις γνώσεις γι’ αυτόν, ο κόσμος μπορεί να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις του και να αγγίξει έναν φορέα.

Ο Janne στάθηκε στο κέντρο του Ελσίνκι, της πρωτεύουσας της Φινλανδίας, με κλειστά τα μάτια, ανοιχτά τα χέρια και δύο πινακίδες δίπλα του που έγραφαν στα φινλανδικά και στα αγγλικά: «Είμαι φορέας του ιού HIV. Αγγίξτε με!»

Οι αντιδράσεις των περαστικών απεικονίζονται σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία τηλεοπτικών μεταδόσεων Yle Kioski, γράφει ο βρετανικός Independent.

Στην αρχή, ο Janne στέκεται μόνος, με τον κόσμο να μην περνάει καλά-καλά από δίπλα του. Κάποιοι τον κοιτάνε με περιέργεια αλλά δεν τον πλησιάζουν, ενώ άλλοι σηκώνουν το χέρι για να αποφύγουν τον τηλεοπτικό φακό.

Και μετά μία κοπέλα του σφίγγει τρυφερά το χέρι, μία άλλη τον χτυπάει βιαστικά στον ώμο, μία νεαρή μητέρα τον χαϊδεύει στο μπράτσο και τελικά ξένοι άνθρωποι, γέροι και νέοι, ακόμα και μικρά παιδιά, αρχίζουν να τον αγκαλιάζουν σφιχτά, ο ένας μετά τον άλλο, και να του μιλάνε τρυφερά.

«Kiitos» λέει στον καθένα από αυτούς ο Janne – το «ευχαριστώ» στην γλώσσα του. Αλλά στο τέλος «σπάει» και βάζει τα κλάματα, συγκινημένος από την υποστήριξη του βρήκε.

Για την ιστορία, είναι πια τεκμηριωμένο ότι ο ιός μεταδίδεται μόνο με την επαφή με τα σωματικά υγρά και όχι με μια απλή χειραψία, ένα χάδι ή μια αγκαλιά.

 

 

 

 

Πηγή : Web Only tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika