Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς; Οι 5 τροφές που σίγουρα θα σε βοηθήσουν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς; Οι πέντε τροφές που σίγουρα θα σε βοηθήσουν

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ, πριν καταφύγετε σε ηρεμιστικά ή άλλες λύσεις, περάστε μία βόλτα από την κουζίνα.

Εκεί θα βρείτε πέντε τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα συνεχή και ικανοποιητικό ύπνο.

Μοτσαρέλα

Είναι γνωστό ότι η γαλοπούλα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που βοηθά το σώμα σας να παράγει περισσότερη σεροτονίνη, η οποία σας βοηθά να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε. Γνωρίζετε όμως ότι η μοτσαρέλα έχει διπλάσια ποσότητα τρυπτοφάνης, καθώς και άπαχη πρωτεΐνη;

Σολομός

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι 600 mg ωμέγα 3 λιπαρών οξέων την ημέρα βοήθησαν τους ανθρώπους να κοιμηθούν σχεδόν μια ώρα περισσότερο και να ξυπνούν 7 φορές λιγότερο στη διάρκεια της νύχτας. Φάτε για βραδινό άγριο σολομό ή αν δεν τρώτε τα ψάρια, πάρτε ένα συμπλήρωμα ωμέγα 3 λιπαρών οξέων.

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς; Οι πέντε τροφές που σίγουρα θα σε βοηθήσουν

Αμύγδαλα

Μια χούφτα αμύγδαλα σας παρέχει σχεδόν το 20% των ημερήσιων αναγκών σε μαγνήσιο, το οποίο χαλαρώνει τους μυς και σας βοηθά να αισθανθείτε πιο ήρεμοι. Αποτελεί επίσης καλή πηγή τρυπτοφάνης, άρα έχετε διπλό όφελος.

Βρώμη

Τα κεράσια αποτελούν καλή πηγή μελατονίνης, γνωστής και ως ορμόνης του ύπνου. Η βρώμη είναι εξίσου καλή πηγή μελατονίνης, έχει όμως το πλεονέκτημα ότι περιέχει πολλούς υδατάνθρακες, γεγονός που βοηθά ακόμη περισσότερο να σας πάρει ο ύπνος.

Μπανάνες

Πλούσιες σε μαγνήσιο αλλά και κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα εξαιρετικό μυοχαλαρωτικό. Επιπλέον, όπως η μοτσαρέλα και τα αμύγδαλα, περιέχουν τρυπτοφάνη, ενώ παράλληλα ικανοποιούν την επιθυμία για γλυκό πριν πάτε για ύπνο.

 

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika