Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Δύο σώματα, τρία μωρά!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

basnam8.jpg

Δύο σώματα, τρία μωρά! Σιαμαία τα δύο από τα τρία βρέφη – Δείτε τις φωτογραφίες

Μια πολύ σπάνια περίπτωση τριδύμων καταγράφηκε το Σάββατο στο Τέξας. Η Silvia Hernandez και ο Raul Torres καλωσόρισαν στον κόσμο τις κόρες τους Catalina, Ximena και Scarlett, λίγες ημέρες πριν από την ημερομηνία που περίμεναν και με λίγα λεπτά διαφορά.

Τα κοριτσάκια έχουν ακριβώς το ίδιο βάρος, 2,1 κιλά.

Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν όμως το γεγονός πως η Ximena και η Scarlett είναι σιαμαίες, ενωμένες στη λεκάνη!

«Είμαστε καλά», δήλωσε ο πατέρας Torres στο ABC News ενώ η γυναίκα του ανάρρωνε από την καισαρική τομή με την οποία έφερε στον κόσμο τις κόρες της. «Τα δύο μωρά θα μπουν τώρα στο χειρουργείο, οι γιατροί θα ελέγξουν για να δουν αν είναι όλα καλά».

Η γέννηση τριδύμων δεν είναι βέβαια σπάνια πιά, με την εξέλιξη των μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Αλλά η γέννηση τριδύμων που συνελήφθησαν φυσιολογικά και μάλιστα με το ένα και μοναδικό ωάριο να χωρίζεται στα τρία, είναι κάτι σπάνιο.

Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά που παραθέτει η Daily Mail: η πιθανότητα να γεννήσει μια γυναίκα πανομοιότυπα τρίδυμα με φυσιολογική σύλληψη είναι μία στο εκατομμύριο. Μόνο μία στις έξι κυήσεις τριδύμων έχουν ως αποτέλεσμα τρία βρέφη του ίδιου φύλου.

Σιαμαία δίδυμα καταγράφονται σε μία στις 200.000 γεννήσεις- εξ αυτών το 35% ζει περισσότερο από μια μέρα.

Οπότε οι πιθανότητες να γεννηθούν κατόπιν φυσιολογικής σύλληψης πανομοιότυπα τρίδυμα κοριτσάκια και τα δύο από αυτά να είναι και σιαμαία είναι… κάπου μία στα 50.000.000!

Όπως σημειώνει η εφημερίδα , επειδή τα κοριτσάκια είναι τόσο μικρά, θα πρέπει να περιμένουν από έξι μήνες έως ένα χρόνο πριν υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση για τον διαχωρισμό τους.

Δεν ήταν μια εύκολη εγκυμοσύνη για τη Silvia και την οικογένειά της. Ο σύζυγός της χρειάστηκε τις τελευταίες εβδομάδες να εγκαταλείψει τη δουλειά του για να φροντίσει την ίδια και τον 3χρονο γιο τους. Τώρα η οικογένεια ελπίζει να καταφέρει να συγκεντρώσει χρήματα για να ανταπεξέλθει με τα ιατρικά έξοδα.

«Έκλαψα, όχι για το πώς θα ήταν τα μωρά, γιατί ξέραμε πως θα κάναμε το καλύτερο για να τους προσφέρουμε την καλύτερη ζωή, έκλαψα γιατί οι γιατροί μας είπαν πως έπρεπε να αποδεχθούμε το γεγονός πως μετά τη γέννησή τους, μπορεί να πέθαιναν», έγραψε η Hernandez στο Facebook.

«Είναι δώρο θεού», τόνισε ο Raul, «ο Θεός μας επέλεξε για κάποιο λόγο, για να τα φροντίσουμε. Μας έστειλε μικρούς αγγέλους για κάποιο λόγο, είναι μεγάλη ευλογία για μας».

Δείτε τις φωτογραφίες

 

www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση στον γάμο μετά το 1ο παιδί: γιατί συμβαίνει και πώς να την προλάβετε

Efi Nika

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika