Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Δύο νέες αιματολογικές εξετάσεις για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δύο νέες αιματολογικές εξετάσεις για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Δύο νέες αιματολογικές εξετάσεις για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Δεν υπήρχε μέχρι σήμερα κάποια εξέταση που να επιβεβαιώνει τη διάγνωση για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Χωρίς τεκμήρια για τα παθολογικά αίτια εκδήλωσης του συνδρόμου, ορισμένοι γιατροί το θεωρούν ψυχολογική διαταραχή.

Δύο νέες αιματολογικές εξετάσεις έρχονται τώρα να ξεδιαλύνουν το τοπίο, καθώς θα παρέχουν τα αναγκαία στοιχεία που χρειάζεται ο γιατρός για να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του συνδρόμου. Οι εξετάσεις αναπτύχθηκαν από τον Δρ Mark Pimentel του Ιατρικού Κέντρου Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες.

Όπως δήλωσε ο ειδικός στο ειδησεογραφικό πρακτορείο CBS News, «τώρα πλέον διαθέτουμε τις εξετάσεις που θα αποδεικνύουν ότι ένας ασθενής πάσχει από το σύνδρομο». «Μια τέτοια εξέλιξη μειώνει την επιβάρυνση του ασθενούς, μειώνει το χρόνο διερεύνησης και επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης της απαραίτητης θεραπείας.»

Οι νέες εξετάσεις μετρούν τα αντισώματα που υπάρχουν στο αίμα, δεδομένου ότι παλαιότερες έρευνες έχουν υποδείξει πως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου μπορεί να εκδηλωθεί έπειτα από λοίμωξη, συγκεκριμένα μετά από μόλυνση από βακτηριακή τοξίνη. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η τοξίνη ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό ώστε να επιτίθεται στο γαστρεντερικό σωλήνα, ακόμη κι όταν ο μολυσματικός παράγοντας έχει πια εξουδετερωθεί στον οργανισμό.

Ωστόσο, οι νέες εξετάσεις δεν παρέχουν 100% ακριβές αποτέλεσμα. Αν και το θετικό αποτέλεσμα δείχνει με σχετική βεβαιότητα την ύπαρξη του συνδρόμου, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα της εξέτασης βγει αρνητικό, αυτό δεν αποκλείει ότι το άτομο πράγματι πάσχει από το σύνδρομο.

 

 

 

πηγή: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

30 φράσεις του Paulo Coelho γεμάτες νόημα και σοφία

Efi Nika

Χρόνιος πόνος: Ο καταστροφικός παράγοντας που επιδεινώνει τη φλεγμονή και επιταχύνει τη γήρανση του εγκεφάλου

Efi Nika

Καρκίνος Προστάτη: Γιατί αμφισβητείται το PSA για τον προσυμπτωματικό έλεγχο της νόσου

Efi Nika