Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η δύναμη της θέλησης!!! Πάσχει από εγκεφαλική παράλυση γράφει βιβλίο με το αριστερό της πόδι..

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

hu_0.jpg

Η δύναμη της θέλησης!!! Πάσχει από εγκεφαλική παράλυση γράφει βιβλίο με το αριστερό της πόδι..

Μια νεαρή Κινέζα, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα, χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλα του αριστερού της ποδιού.

Η 23χρονη Χου Χουγιάν μεγάλωσε σε μια αγροτική κοινότητα της επαρχίας Ανχούι, στην ανατολική Κίνα όπου ακόμα και τα υγιή παιδιά αγωνίζονται για το δικαίωμα σε μια τυπική εκπαίδευση. Η Χου ,όμως, είχε τέτοια δίψα για μάθηση που έμαθε να διαβάζει και να γράφει, βλέποντας τους υπότιτλους στην τηλεόραση. Μπορεί και γράφει 20 με 30 λέξεις το λεπτό και έχει φτάσει στο έκτο κεφάλαιο του βιβλίου της.

Οι γονείς της δηλώνουν περήφανοι για την κόρη τους που έχει μάθει να παλεύει ενάντια στις πιθανότητες. Ο πατέρας της, Φενγκ, διηγείται: «Οταν γεννήθηκε, οι γιατροί μας είπαν ότι θα ζήσει μόνο για λίγες μέρες. Δεν είχαν καταλάβει από τι έπασχε αλλά, μετά από δέκα μήνες, μας ανακοίνωσαν ότι πάσχει από εγκεφαλική παράλυση». Τα μόνα μέλη του σώματος που μπορεί να κινήσει είναι το κεφάλι της και το αριστερό της πόδι, με το οποίο και γράφει. H μητέρα της, Σουν, επισημαίνει ότι η κόρη της έδειξε την αποφασιστικότητα της από μικρή: « Για να μάθει να μιλάει σωστά, επαναλάμβανε μια λέξη μέχρι και χίλιες φορές για να μάθει να την προφέρει όπως πρέπει».

Η Χου δηλώνει ενθουσιασμένη από τις δυνατότητες που της δίνουν το διάβασμα και η συγγραφή:«Εμαθα μόνη μου να διαβάζω και να γράφω. Αυτό μου δίνει την δυνατότητα να επικοινωνώ με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Δεν είμαι καμία μεγαλοφυΐα αλλά είμαι πολύ συγκεντρωμένη. Οταν έχεις μια αναπηρία πρέπει να έχεις υπομονή και ψυχική δύναμη».

 

Πηγή:iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika