Newsitamea.gr
AMEA news ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

“SUPER αναπηρικό αμαξίδιο Ogo” ! Δημιούργησε μια επαναστατική αναπηρική καρέκλα για τον καλύτερο του φίλο!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

4a8a0

Δημιούργησε μια επαναστατική αναπηρική καρέκλα για τον καλύτερο του φίλο!

Ένας μηχανικός από τη Νέα Ζηλανδία εφευρίσκει για τον καλύτερό του φίλο αναπηρικό καρότσι χωρίς να χρειάζεται να το κρατάει με τα χέρια.

Ύστερα από ένα ατύχημα στο σκι που άφησε παραπληγικό το Μάρκους Τόμσον,ο καλύτερός του φίλος Κέβιν Χάλσαλ αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει κάτι να τον βοηθήσει και άρχισε να επινοεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο  χωρίς να χρειάζεται  τη χρήση χεριών.

dimiourgise-mia-epanastatiki-anapiriki-karekla-gia-ton-kalitero-tou-filo

Ο κύριος Χάλσαλ, μηχανικός,είχε τη λαμπρή ιδέα να φτιάξει ένα αναπηρικό αμαξίδιο που να παίρνει ενέργεια από μπαταρίες και να ελέγχεται από την κίνηση και την ισορροπία του σώματος,όμοιο με το Segway.Για την ακρίβεια,το αναπηρικό αυτό καρότσι αφήνει τον οδηγό του να κινείται προς την κατεύθυνση που θέλει μετατοπίζοντας το βάρος του.

Το αναπηρικό αμαξίδιο Όγκοου επιτρέπει στον κύριο Τόμσον να μετακινείται με ευκολία ξανά.Είπε στις ειδήσεις ‘’One’’ ότι του έχει  δώσει την ευκαιρία  να επικοινωνεί και να ασχολείται με τον κόσμο με ένα νέο τρόπο.’’Είναι ένα από τα πιο θετικά πράγματα της ζωής που κάνει η μηχανή,σε βοηθάει να είσαι σε επαφή ξανά με όλο σου το σώμα,’’είπε,επιδεικνύοντας πώς το αναπηρικό καρότσι του επιτρέπει να κινείται ένα γύρω και να μιλάει με τους ανθρώπους  χωρίς να διακόπτεται η συζήτησή τους.

Ο κύριος Χάλσελ είπε ότι το Όγκοου αμαξίδιο του έχει δώσει μια νέα προοπτική στη  ζωή.

‘’Όσο πιο πολύ βυθίζομαι στον κόσμο της αναπηρίας τόσο περισσότερο βλέπω πόση λίγη μέριμνα υπάρχει για τους ανθρώπους αυτούς.Αυτό μου έχει δώσει περισσότερες ιδέες για άλλες πρωτοποριακές επινοήσεις’’,είπε.

Το Όγκοου που μπορεί να κινείται πολύ γρήγορα,διαθέτει έλεγχο ακριβούς μέτρησης  χιλιοστών κια μπορεί να ανέβει λόφους.

Η τιμή του δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αλλά ο κύριος Χάλσαλ εύχεται να είναι σε λογική τιμή και μεταξύ 10 ως 20 χιλιάδων δολλαρίων.

Η επινόηση μετέχει σε τελικούς αγώνες υποψήφια για το Βραβείο Εθνικής Καινοτομίας και βρίσκεται στη διαδικασία προς πώληση.

Δείτε το βίντεο

 

 


ogo Technology από babykute-dhxd

 

Μ. Σοφία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση στον γάμο μετά το 1ο παιδί: γιατί συμβαίνει και πώς να την προλάβετε

Efi Nika

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou