Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δίαιτα αποτοξίνωσης: Πείτε ναι… ακολουθώντας τα σωστά βήματα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

2271c310

Δίαιτα αποτοξίνωσης: Πείτε ναι… ακολουθώντας τα σωστά βήματα

 

Τον τελευταίο καιρό το έχετε παρακάνει με τη διατροφή σας και αισθάνεστε τις τοξίνες να κάνουν «πάρτι» μέσα σας. Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται συχνά ξεκούραση, γι΄ αυτό ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε μία ολιγοήμερη αποτοξίνωση. Πώς θα τα καταφέρετε; Πολύ εύκολα, αρκεί να είσαστε προσεκτικές και να μην φτάνετε στα άκρα.
-Εστιάστε σε φρούτα και λαχανικά: Για 3 ημέρες, προσπαθήστε να καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, φασόλια και σπανάκι. Όλα αυτά θα καταφέρουν λόγω της αντιοξειδωτικής τους δράσης, να βγάλουν «νοκ-άουτ» τις τοξίνες.

-Αφεθείτε στη γεύση του σκόρδου και του κρεμμυδιού: Μπορεί η μυρωδιά τους να μη σας είναι και πολύ ευχάριστη, αλλά θα σας βοηθήσουν να παράγετε τα δικά σας αντιοξειδωτικά, όπως είναι η γλουταθειόνη. Όπως καταλαβαίνετε μπορεί γι΄ αυτές τις ημέρες η αναπνοή σας να μην είναι και τόσο καθαρή, αλλά είναι για το καλό του οργανισμού σας.

-Πίνετε άφθονο νερό: Η κατανάλωση νερού αποτελεί το νούμερο ένα κανόνα της αποτοξίνωσης. Πίνοντας 8-12 ποτήρια καθημερινά και ο οργανισμός σας θα καθαρίσει και η επιδερμίδα σας θα λάμψει. Διπλό το καλό! Μπορείτε να δοκιμάσετε και ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι με φρέσκο χυμό λεμονιού. Έτσι για να εναλλάσσετε τις γεύσεις!

-Μην αποφεύγετε τα ενδιάμεσα γεύματα: Το ότι θέλετε να διώξετε τις τοξίνες από το σώμα σας, δε σημαίνει πως πρέπει να λιμοκτονείτε κιόλας. Προς Θεού! Λίγοι ξηροί καρποί ή ένα βιολογικό φρούτο, θα σας τονώσουν. Αν προτιμάτε μία σαλάτα, εμπλουτίστε την με λίγο κοτόπουλο ή σολομό και σάλτσα φρέσκου λεμονιού.

 

Προσοχή όμως:
Μη διακόψετε ποτέ κάποια φαρμακευτική σας θεραπεία για να ξεκινήσετε τη δίαιτα. Η υγεία σας προέχει. Μία τέτοιου είδους δίαιτα απαιτεί υγιή οργανισμό.

Μην παραμελήσετε κανένα από τα 4-5 γεύματα της ημέρας με σκοπό να έχετε καλύτερα αποτελέσματα: Η κακή διατροφή μπορεί να έχει αντίκτυπο (και μάλιστα αρνητικό) στο μεταβολισμό σας. Το θέλετε; Δεν το θέλετε!

Μην το παρακάνετε με τη διάρκεια. Η δίαιτα αποτοξίνωσης δεν έχει ως μοναδικό της σκοπό μόνο να σας κάνει να φαίνεστε πιο αδύνατη, αλλά και να σας αναζωογονήσει. Δύο με τρεις ημέρες είναι αρκετές.

 

Προσοχή στις υπερβολές

 

www.queen.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika