Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

Διάρροια: 2 γιατροσόφια για άμεση ανακούφιση!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Διάρροια: Δύο γιατροσόφια για άμεση ανακούφιση

Διάρροια: 2 γιατροσόφια για άμεση ανακούφιση.

Η διάρροια είναι ένα σύμπτωμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αφυδάτωσης από την απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών.

Ειδικά το καλοκαίρι, η συχνότητα εμφάνισης τροφικών δηλητηριάσεων που προκαλούν διάρροια διπλασιάζεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αποτελούν σοβαρή αιτία κακής συντήρησης των τροφίμων και υπερανάπτυξης μικροβίων σε αυτά.

Αν πρόκειται για το παιδί σας, πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως παιδίατρο, ο οποίος συστήνει κατά κανόνα αλλαγή στο διαιτολόγιο.

Διάρροια: Δύο γιατροσόφια για άμεση ανακούφιση

Ελληνικός καφές

Αν πρόκειται για ενήλικα, όποια και αν είναι η αιτία της διάρροιας (μικροβιακή ή ιογενής) ένας τρόπος για σταματήσει αμέσως είναι ο ελληνικός καφές.

Φάτε ένα κουταλάκι ωμό ελληνικό καφέ πάνω στον οποίο έχετε στάξει 2-3 σταγόνες φρέσκο λεμόνι. Tα αλκαλοειδή συστατικά του καφέ, σε συνδυασμό με τις αντιδιαρροϊκές ιδιότητες του λεμονιού, θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα.

Διάρροια: Δύο γιατροσόφια για άμεση ανακούφιση

Κυδώνια

Ένα άλλο εξίσου αποτελεσματικό γιατροσόφι είναι το παστοκύδωνο. Πρόκειται για ένα νόστιμο και υγιεινό γλύκισμα, 1-2 κομματάκια από το οποίο είναι αποτελεσματικά σε περίπτωση διάρροιας.

Το κυδώνι περιέχει τανίνες και οξέα, που έχουν συσφιγκτική επίδραση στις ελαστικές ίνες των ιστών, ενώ η πηκτίνη που περιλαμβάνει εξομαλύνει τις συσπάσεις του εντέρου.

Πέρα από αυτό, είναι ένα εύγευστο γιατροσόφι, που συνήθως είναι ευπρόσδεκτο ακόμα και από τους πιο «δύσκολους» ή μικρούς ασθενείς.

 

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea