Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Διαχείριση εμποδίων με τέσσερα βήματα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Διαχείριση εμποδίων με τέσσερα βήματα

Είναι εκείνες οι δύσκολες μέρες: το αυτοκίνητο έμεινε από μπαταρία, πιάσαμε καβγά στο γραφείο, χάσαμε δύο ώρες ύπνου και απέλυσαν τη φίλη μας.

Χάνουμε το κουράγιο μας. Παραδινόμαστε στη συγκυρία. Οι στόχοι μας πάνε περίπατο: «Είχα δύσκολη μέρα. Δεν είναι ώρα για δίαιτα. Από αύριο».

Ανμια μικρή τρικλοποδιά μπορεί να μας βγάλει εύκολα από την πορεία μας, τι γίνεται με τα πιο ψηλά εμπόδια; Μας κόβουν τον δρόμο, την όρεξη, τα όνειρα; Δεν είναι να απορείς που πολλές φορές κάνουμε ελάχιστη πρόοδο στις υποθέσεις μας. Κάθε δράση φέρνει αντίδραση. Κάθε κίνηση προς τον στόχο μας έχει μπροστά της εμπόδια. Τι μπορούμε να κάνουμε για να μη σηκώνουμε τα χέρια ψηλά στην πρώτη δυσκολία;

1. Πρόνοια: Πριν βάλουμε πλώρη για κάπου ας σκεφτούμε ποια είναι τα πιθανά εμπόδια που θα συναντήσουμε. «Τι θα μπορούσε να πάει στραβά ή να μας κρατήσει πίσω;». Οσο τα ξεκαθαρίζουμε τόσο καλύτερα τα αντιμετωπίζουμε. Τι θα συμβεί αν κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε;

2. Σχεδιασμός: Ας φτιάξουμε από πριν ένα σχέδιο αντιμετώπισης των εμποδίων. «Τι θα κάνουμε αν προκύψει κάτι έκτακτο; Αν αυτό δεν δουλέψει, μετά τι θα κάνουμε;». «Ποια πράγματα να έχουμε στον νου για να στηρίξουμε τον εαυτό μας;». «Πώς θα σιγουρευτούμε ότι δεν θα χάσουμε τον δρόμο μας;». Η αντιμετώπιση των εμποδίων δεν είναι plan Β αλλά plan Α.

3. Αποφασιστικότητα. Θέλουμε στ’ αλήθεια να προχωρήσουμε; Πόσο δεσμευμένοι είμαστε στον στόχο μας; Αν έχουμε κακή εμπειρία από κάποιο εμπόδιο παλιά, πόσο πρόθυμοι είμαστε να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά;

4. Αυτοπαρατήρηση: Στις αναποδιές νιώθουμε θύματα. Μερικές φορές όμως ο θύτης είναι ο εσωτερικός μας διάλογος: Δεν έχω χρόνο για κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται να μ’ αφήσει. Δεν θα βρω άκρη. «Τι θα κάναμε αν θέλαμε να υπονομεύσουμε τον στόχο μας;». Να ένα εμπόδιο που αξίζει να αντικρίσουμε κατάματα.

Κάποια εμπόδια είναι τόσο αληθινά όσο εμείς τα κάνουμε να είναι. Πάντα ωστόσο είναι παρόντα στην εξίσωση της επιτυχίας. Για να φτάσουμε στη λύση της θα πρέπει να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε.

Η Δέσποινα Δασενάκη είναι life coach, e-mail ddasenaki hotmail.com

 

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika

Η ομάδα αίματος σας: μια σημαντική πληροφορία για την υγεία και τη ζωή σας

Γιώργος Newsitamea

Τα «σημάδια» που φανερώνουν την ύπαρξη φραγμένων αρτηριών στο σώμα μας

Γιώργος Newsitamea