Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Δέρμα: Το ημερολόγιο της ομορφιάς για το ρεβεγιόν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές και τα ρεβεγιόν, πολλοί αναζητούν γρήγορες και όσο το δυνατόν πιο οικονομικές λύσεις ώστε να ανανεώσουν την εμφάνιση του προσώπου τους και να δείχνουν πιο ξεκούραστοι, νεανικοί και λαμπεροί από ποτέ.

Κάθε θεραπεία όμως έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και απαιτεί τους δικούς της χρόνους αποκατάστασης και εμφάνισης των αποτελεσμάτων. Ο δρ Μάρκος Μιχελάκης, δερματολόγος-αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική), εξηγεί ποιες θεραπείες μπορούμε να κάνουμε και πότε.

2 εβδομάδες πριν: Χημικό πίλινγκ

Τα παλιά, καλά δοκιμασμένα χημικά πίλινγκ φέρνουν στην επιφάνεια το αψεγάδιαστο, «φρέσκο» δέρμα που υπάρχει κάτω από την επιδερμίδα, με τη βοήθεια ειδικών διαλυμάτων που αφαιρούν τις θαμπές και κουρασμένες εξωτερικές στοιβάδες της. Το χημικό πίλινγκ είναι κατάλληλο για όσους έχουν κηλίδες ή ρυτίδες στο πρόσωπο, για να αντιμετωπιστούν οι λεπτές γραμμές και τα σημάδια της ακμής, και για να γίνει πιο ομοιογενές το χρώμα του δέρματος.

Μπορεί να γίνει με διάφορες ουσίες, όπως άλφα-υδροξυοξέα (AHA), TCA, φαινόλεςκ.λπ. Για να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του δέρματος μπορεί να είναι απαραίτητη μία σειρά από συνεδρίες, αλλά πολλοί βλέπουν σημαντική βελτίωση έπειτα από την πρώτη. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος για αρκετές ημέρες.

Πότε: Για κάθε ενδεχόμενο, πρέπει να γίνει τουλάχιστον 15 ημέρες πριν από το ρεβεγιόν.

10 ημέρες πριν: VI πίλινγκ

Το VI πίλινγκ γίνεται με ειδικό συνδυασμό πέντε διαφορετικών οξέων, που μερικές φορές απλώνονται με ειδικό ρόλερ. Κάθε ένα από τα συστατικά του ασκεί διαφορετική δράση. Για παράδειγμα, το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) είναι αντιοξειδωτικό, έχει αποχρωστική δράση καικάνει ήπια απολέπιση, ενώ η ρετίνη-Α καταπολεμά τις ρυτίδες και το TCA διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και καταπολεμά τις βαθιές ουλές.

Το VI πίλινγκ βελτιώνει τον τόνο, την υφή και την καθαρότητα του δέρματος και το κάνει να φαίνεται νεανικό. Ωστόσο μπορεί να προκαλέσει δερματικό ερεθισμό για μερικές μέρες (η ακριβής διάρκεια εξαρτάται από τον τύπο και την ευαισθησία του δέρματος).

Πότε: Καλύτερα είναι να γίνει τουλάχιστον ένα 10ήμερο πριν από το ρεβεγιόν.

10 ημέρες πριν: Εγχύσεις αλλαντοτοξίνης

Το γνωστό και ως μπότοξ είναι η πιο γνωστή και ευρέως διαδεδομένη αισθητική θεραπεία για την καταπολέμηση των ρυτίδων. Οι εγχύσεις αυτές είναι κατάλληλες για τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων έκφρασης κυρίως στο μέτωπο, στο μεσόφρυο (ανάμεσα στα φρύδια) και στα μάτια. Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι πολύ φυσικά, αλλά χρειάζονται αρκετές ημέρες για σταθεροποιηθούν.

Πότε: Οι εγχύσεις καλό είναι να γίνουν περίπου 10 ημέρες πριν από το ρεβεγιόν.

1 εβδομάδα πριν: Βαθύς καθαρισμός του δέρματος

Ο βαθύς καθαρισμός του δέρματος ανανεώνει την επιδερμίδα και την κάνει να φαίνεται πιο υγιής. Γίνεται με ειδικά προϊόντα τα οποία εφαρμόζονται με ή χωρίς τη χρήση εξελιγμένων μηχανημάτων που τα βοηθούν να εισχωρήσουν βαθιά στο δέρμα. Ο καθαρισμός βοηθά το δέρμα να ανανεωθεί και να «αναπνεύσει», καθώς αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και διανοίγονται οι πόροι.

Στο πλαίσιό του συχνά γίνεται απαλό πίλινγκ (ειδικά όταν το δέρμα είναι λιπαρό) και στη συνέχεια επάλειψη με ειδικές μάσκες. Ωστόσο μετά τον καθαρισμό μπορεί να παρατηρηθεί ερεθισμός και υπεραιμία του δέρματος, ανάλογα με το πόσο ευαίσθητο είναι.

Πότε: Καλύτερα είναι να γίνει 5-7 ημέρες πριν το ρεβεγιόν, για να προλάβει να υποχωρήσει τυχόν ερεθισμός που θα αναπτυχθεί.

Δύο ημέρες πριν: Μικροδερμοαπόξεση

Είναι μία μέθοδος με θαυμάσια αποτελέσματα που κερδίζει ολοένα περισσότερο έδαφος στους κόλπους της ομορφιάς (σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής ASAPS, στις Ηνωμένες Πολιτείες οι μικροδερμοαποξέσεις αυξήθηκαν κατά 34% το 2015 συγκριτικά με το 2014).

Αν και η λέξη «απόξεση» μοιάζει επώδυνη, στην πραγματικότητα γίνεται με μία ειδική συσκευή που φέρει μικροσκοπικές αιχμηρές προεξοχέςτις οποίες περνά ο γιατρός πάνω από το δέρμα, χωρίς να προκαλείται πόνος και να ερεθίζεται το δέρμα. Η μικροδερμοαπόξεση κάνει μικροεπιφανειακή απολέπιση στο δέρμα και ενεργοποιεί εσωτερικούς μηχανισμούς ώστε να διεγερθεί η παραγωγή κολλαγόνου και να επιτευχθεί αναδόμηση και σύσφιξη της επιδερμίδας με φυσικό τρόπο.

Η διαδικασία αρχίζει με έναν καλό καθαρισμό του προσώπου, στη συνέχεια γίνεται η μικροδερμοαπόξεση και τέλος γίνεται επάλειψη με ειδικές μάσκες. Η συνολική διάρκεια της θεραπείας μπορεί να φτάσει τη 1-1,5 ώρα. Για τις επόμενες δύο έως τρεις ώρες μπορεί να υπάρχει μικρή κοκκινίλα στο δέρμα που μετά υποχωρεί και αναδύεται ένα νέο, λείο και λαμπερό δέρμα. Η διαφορά αυτή είναι αμέσως εμφανής αλλά ανάλογα με τον τύπο του δέρματος μπορεί να χρειασθούν τρεις ή τέσσερις συνεδρίες για να ολοκληρωθεί η αναδόμηση.

Η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη μόνο για το πρόσωπο, αλλά μπορεί να γίνει σε όλα τα σημεία του δέρματος που χρειάζονται σύσφιξη, ειδικά όπου υπάρχουν ραγάδες όπως το στήθος, τα πόδια και οι γλουτοί.

Πότε: Μπορεί να γίνει και δύο μέρες πριν από το ρεβεγιόν.

Παραμονές: Fillers

Είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη αισθητική θεραπεία μετά τις εγχύσεις αλλαντοτοξίνης. Τα fillers προσθέτουν όγκο και έτσι ανυψώνουν και λειαίνουν πτυχώσεις και ρυτίδες με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η θεραπεία συνίσταται στην έγχυση μιας συνήθως φυσικής ουσίας, όπως το υαλουρονικό οξύ, είναι γρήγορη και δεν αφήνει ουλές. Συνιστάται για το πρόσωπο και για χείλη, και τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν περίπου 18 μήνες.

Πότε: Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, επομένως θα μπορούσε να γίνει και τις παραμονές του ρεβεγιόν.

«Ευνόητο είναι ότι οι παραπάνω θεραπείες δεν μπορεί να γίνουν όλες μαζί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά να επιλέγει η κατάλληλη ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και τις ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου ξεχωριστά» καταλήγει ο δρ Μιχελάκης.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea