Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Δεν φαντάζεστε πόσο μεγαλώνουν τα νύχια – Δείτε και θα καταλάβετε…ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δεν φαντάζεστε πόσο μεγαλώνουν τα νύχια – Δείτε και θα καταλάβετε… [vid]

Τι κοινό έχουν τα νύχια και τα μαλλιά; Και τα δύο αποτελούνται από την πρωτεΐνη κερατίνη και επίσης μεγαλώνουν αρκετά.

Και αν για τα μαλλιά γνωρίζουμε ότι φτάνει η στιγμή που σταματούν να αυξάνονται, τι γίνεται με τα νύχια; Ο Josh Clark από την ομάδα επιστημόνων του διαβόητου HowStuffWorks μας βοηθά να απαντήσουμε σε μια ερώτηση που όλοι έχουμε αναρωτηθεί τουλάχιστον μία φορά: Πόσο θα μπορούσαν να μεγαλώσουν τα νύχια μας, εάν σταματούσαμε να τα κόβουμε;

Και η απάντηση είναι… στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Εκεί που το αντίστοιχο παγκόσμιο ρεκόρ το κατέχει η Christine Watson, μια τραγουδίστρια και performer, της οποίας τα νύχια έχουν μήκος σε 3,05μ στο αριστερό της χέρι και 2,9μ στο δεξί της χέρι.

Δεν φαντάζεστε πόσο μεγαλώνουν τα νύχια – Δείτε και θα καταλάβετε… [vid]

Και μπορεί τώρα η Watson να είναι η επίσημη κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες, αλλά ο πρώην κάτοχος του ρεκόρ, Shridhar Chillal, εξακολουθεί να έχει τα μεγαλύτερα νύχια που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία με μήκος περίπου 9,2 μέτρα στο αριστερό του χέρι.

Δεν φαντάζεστε πόσο μεγαλώνουν τα νύχια – Δείτε και θα καταλάβετε… [vid]

Σύμφωνα με τον Josh Clark, τα νύχια μπορεί να φτάσουν σε μήκος τουλάχιστον τα 9 μέτρα, αλλά αυτό δεν συνιστάται, διότι ο Chillal κατέληξε να υποφέρει από νευρική βλάβη στο αριστερό του χέρι, το οποίο στη συνέχεια οδήγησε σε πλήρη απώλεια της λειτουργίας στο αριστερό του χέρι και σε κώφωση στο αριστερό του αυτί!

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, τα νύχια των χεριών όντως μεγαλώνουν αργά, αλλά όχι τόσο αργά όσο εκείνα των ποδιών. Κατά μέσο όρο, χρειάζεται περίπου μισό χρόνο για να αναπτυχθεί και πάλι ένα νύχι χεριού αν για κάποιον λόγο βγει τελείως, αλλά περίπου ενάμισι έτος για να βγει και πάλι ένα νύχι στο πόδι.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τα νύχια είναι ότι η εποχή του χρόνου και ο χρόνος της ημέρας επηρεάζουν το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν. Για παράδειγμα, τείνουν να αυξάνονται με ταχύτερους ρυθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού!

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr , www.medicaldaily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea