Newsitamea.gr
AMEA news

Δ. Στρατούλης: Δύο ν/σ για ΑΜΕΑ και προνοιακά επιδόματα, καμία περίπτωση μείωσης κατώτατης σύνταξης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

stratoulis-1

Δ. Στρατούλης: Δύο ν/σ για ΑΜΕΑ και προνοιακά επιδόματα, καμία περίπτωση μείωσης κατώτατης σύνταξης

Οι εταίροι ζητούν μείωση του ΕΚΑΣ και μείωση του αριθμού των δικαιούχων, όμως τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να συμβεί δήλωσε ο αν. υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημ. Στρατούλης. Επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να μειωθούν οι συντάξεις στα 320 ευρώ που ζητούν οι δανειστές, ενώ πρόσθεσε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα υπάρξει λύση για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ κάτω των 65 ετών. Εκτίμησε ότι «δεν θα επιμείνουν οι δανειστές σε μειώσεις των συντάξεων δεν θέλουν να αυτοκτονήσουν ούτε να διαλύσουν το ευρώ».

Ο Δημ. Στρατούλης σε συνέντευξή του στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1 εξήγγειλε δύο νέα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή και θα αφορούν τα προνοιακά επιδόματα, την επανεξέταση ασθενειών και τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠΑ για να βγαίνουν ποιο γρήγορα οι αποφάσεις. Με ΚΥΑ θα συσταθεί επιτροπή για επανεξέταση ασθένειες που είναι ανεπίστρεπτες, χρόνιες ασθένειες να μην ταλαιπωρούνται κάθε χρόνο να περνούν από επιτροπές. Θα επανέλθει η ρύθμιση για τους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Δεκτή η κριτική για την ΠΝΠ, πρέπει να γίνεται με φειδώ

«Δεκτή η κριτική» αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έστω και για έκτακτα μέτρα «δεν είναι καλό πράγμα» σχολίασε ο Δημ. Στρατούλης την κίνηση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά των φορέων του Δημοσίου και των ΟΤΑ. Σημείωσε όμως ότι δεν πρόκειται για μια «πολύ δραματική» απόφαση καθώς αφορά διαθέσιμα και όχι τρέχουσες ανάγκες των φορέων.  Αναφορικά με τους δήμους σημείωσε ότι έχουν δικαίωμα να αντιδρούν παρόλο που θα πάρουν πίσω τα χρήματα αυτά και μάλιστα με τόκο.

Επιπλέον η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αυτή δεν αφορά μειώσεις μισθών και συντάξεων όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Τόνισε επίσης ότι «Η ΠΝΠ πρέπει να γίνεται με φειδώ και χωρίς να θίγει δικαιώματα του λαού και μπροστά στη μάχη που δίνουμε για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια ενώ αυτοί θέλουν η χώρα να χρεοκοπήσει και να υπογράψει νέο μνημόνιο υπάρχουν πράξεις πατριωτισμού που πρέπει να τις βλέπεις».

Ο αν. υπουργός τάχθηκε τέλος κατά του ενδεχομένου διεξαγωγής εκλογών ή δημοψηφίσματος γιατί υπάρχει πρόσφατη λαϊκή εντολή και στήριξη της κυβέρνησης.

 

Κατερίνα Μπρέγιαννη / www.avgi.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou