Newsitamea.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ

Χρήσιμες τεχνικές και συμβουλές για εύκολη ζαχαροπλαστική

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

glika_126373296

 Χρήσιμες τεχνικές και συμβουλές για εύκολη ζαχαροπλαστική

Αν φτιάχνετε λαχταριστά κέικ και τάρτες, θεσπέσια αρτοπαρασκευάσματα και ονειρεμένες τούρτες,  και επιθυμείτε να βγουν αψεγάδιαστα  από το φούρνο σας, θα σας αποκαλύψω μερικά μυστικά για να έχουν σίγουρη επιτυχία!

Μπεν μαρί

μπεν-μαρί

Για να λιώσουμε υλικά που είναι ευαίσθητα στην θερμοκρασία όπως π.χ η σοκολάτα τα τοποθετούμε σε μπεν μαρί. Επίσης το μπεν μαρι είναι χρήσιμο όταν παρασκευάζουμε ζύμη. Χτυπημένοι σε μπεν μαρι οι κρόκοι κάνουν την ζύμη πιο αφράτη και πιο σταθερή, μιας και η θερμότητα βοηθάει την ζάχαρη να λιώσει καλύτερα. Αν δεν διαθέτουμε ειδικό σκεύος , γεμίζουμε με νερό μια κατσαρόλα και στερεώνουμε στο χείλος της το σκεύος με το υλικό που θέλουμε να λιώσουμε και ζεσταίνουμε το νερό στην φωτιά.

Προψήσιμο

Οι ζύμες με πλαϊνά τοιχώματα και χωρίς επικάλυψη χρειάζονται προψήσιμο , προκειμένου να γίνουν πιο τραγανές και να φουσκώσουν ομοιόμορφα. Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με λαδόχαρτο και σκορπάμε από πάνω ξερά όσπρια ως το χείλος της φόρμας.

Ομογενοποίηση

Όταν αναμειγνύουμε δύο μείγματα με διαφορετική υφή και θερμοκρασία, χρειάζεται προηγουμένως να τα ομογενοποιήσουμε, έτσι ώστε να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Για να το επιτύχουμε ενσωματώνουμε πρώτα μία μικρή ποσότητα του ενός μείγματος στο άλλο, προτού προσθέσουμε το υπόλοιπο.

Κρέμα γάλακτος

 

sour-cream

Αν χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και δεν σφίγγει, υπάρχει ακόμη σωτηρία. Βεβαιωθείτε ότι η κρέμα δεν έχει κόψει, και αδειάστε την αμέσως σε ανοξείδωτο δοχείο  και βάλτε τη στο ψυγείο. Όταν κρυώσει καλά βγάλτε την και συνεχίστε το χτύπημα.

                                                              

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Efi Nika

Αιτήσεις «τώρα» για επιδότηση έως 10.000 ευρώ: Πώς θα πάρετε κρατικό χρήμα – Αιτήσεις με σειρά προτεραιότητας

Efi Nika

Η επιστήμη μίλησε: Το αλάνθαστο κόλπο να βρεις παρκινγκ σε χρόνο dt ακόμα και στις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές

Efi Nika