Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Χωρίς χέρια, αλλά με πείσμα.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

pistepseto-300x168

 

Χωρίς χέρια, αλλά με πείσμα.

 

O Ιμπραΐμ Χαμάτο είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να παίζει πινγκ πονγκ και με το μότο «Τίποτα δεν είναι αδύνατο» προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι αν θέλουμε κάτι και δουλέψουμε πάνω σε αυτό θα το πετύχουμε.

Ο αθλητής Ιμπραΐμ Χαμάτο θα πάρει από την Παραολυμπιακή ομοσπονδία της Αιγύπτου το βραβείο σθένους και γενναιότητας, καθώς το βίντεο που παίζει πινγκ πονγκ έχει γίνει viral στο διαδύκτιο και έχει κάνει παγκόσμια αίσθηση για την θέληση του να αγωνιστει. Κυρίως για τα μηνύματα που προσπαθεί να περάσει μέσα από το παιχνίδι του.
Ο Αιγύπτιος αθλητής ο οποίος κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο πρωτάθλημα Αφρικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης αθλητών με αναπηρία, είχε ένα σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα σε ηλικία 10 ετών που ως αποτέλεσμα είχε να χάσει τα δυο του χέρια από τον ώμο. Με το πινγκ πονγκ ξεκίνησε να ασχολείται τρία μετά το ατύχημα σε ηλικία 13 ετών, σερβίροντας την μπάλα με ένα τίναγμα από το πόδι του και παίζοντας με την ρακέτα στο στόμα του. «Προσπάθησα αρχικά να κρατάω την ρακέτα κάτω από το βραχίονα, αλλά δεν λειτουργούσε τόσο καλά. Ψάχνοντας τρόπους κατέληξα να… κρατώ την ρακέτα με το στόμα μου, ήταν πιο βολικό για εμένα» δήλωσε για το… στιλ του ο Χαμάτο.
Δυστυχώς, δεν ήταν μόνο η αναπηρία του, που αρχικά τον εμπόδισε να φτάσει εκεί που επιθυμούσε προκειμένου να γίνει πρωταθλητής στο πινγκ πονγκ στην χώρα του καθώς τον προέτρεμαν να μην ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό καθώς δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί αθλητές με μικρότερη αναπηρία από την δική του. «Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα ειδικά στην αρχή. Οι άνθρωποι σκέφτονται ότι δεν θα είσαι σε θέση να παίξεις καλά ή να ανταγωνιστείς άλλους αθλητές. Η κριτική τους μου έδωσε την ευκαιρία να εξασκούμαι όλο και περισσότερο και να αισθάνομαι πιο σίγουρος. Νιώθω πολύ χαρούμενος παίζοντας πινγκ-πονγκ» δηλώνει ο Χαμάτο ο οποίος έστειλε και το μήνυμα του. «Θέλω να πω σε όλους ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και όλοι θα πρέπει να εργαστούν σκληρά για αυτό που αγαπούν με ή χωρίς αναπηρία. Η αναπηρία δεν είναι στα χέρια ή τα πόδια. Η αναπηρία εξαφανίζεται αν επιμείνουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε».

 

 

sportsamea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea