Newsitamea.gr
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΑΡΟΧΕΣ- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΜΕΑ

Χορήγηση επιδόματος αεροθεραπείας για το έτος 2014 -Δικαιούχοι και Δικαιολογητικά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

eopyy epidoma aerotherapias

Χορήγηση επιδόματος αεροθεραπείας για το έτος 2014 -Δικαιούχοι και Δικαιολογητικά

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την παρ.2 άρθρο 16 του ισχύοντα ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 3054/18-11-2012 ) ορίζεται ότι ΄΄ το επίδομα αεροθεραπείας παρέχεται στους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών οργανισμών, εφόσον πάσχουν από φυματίωση, καρκίνο των πνευμόνων ή πνευμονοκονίαση, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου (αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού), καθώς επίσης καιοι υποβληθέντες σε μεταμόσχευση πνευμόνων, καρδιάς και ήπατος και οι πάσχοντες από πνευμονοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας 67% από πνευμονική νόσο για τοχρονικό διάστημα από 1/6ου έως 31/8ου.

Το επίδομα θα καταβάλλεται αφού ο ασφαλισμένος προσκομίσει:

α) Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/1986 από την οποία να προκύπτει ότι δεν έλαβε και ούτε θα λάβει το επίδομα από άλλο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημόσιο κ.λπ. και δεν έχει νοσηλευθεί σε ΝοσηλευτικόΊδρυμα (κρατικό ή ιδιωτικό) άνω των σαράντα έξι (46) ημερών κατά το χρονικό διάστημα από 1/6ου έως 31/8ου και

β) γνωμάτευση ιατρού Νοσοκομείου (νοσηλευτικού ιδρύματος σχηματισμών του ΕΣΥ, πανεπιστημιακού, στρατιωτικού ,νοσηλευτικού ιδρύματος Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , συμβεβλημένων κλινικών και Μ.Χ.Α. – Μ.Τ.Ν.) σχετικής με την πάθηση ειδικότητας με την οποία να πιστοποιείται η πάθηση και η συνέχιση της θεραπείας για την αποκατάσταση της υγείας τους κατά το χρονικό διάστημα ως ορίζεται ανωτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι για τους ασφ/νους που πάσχουν από πνευμονοπάθεια ,απαιτείται επιπλέον η υποβολή Απόφασης Υγειονομικής Επιτροπής ή ΚΕΠΑ ,από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας από πνευμονική νόσο.

Το ύψος του βοηθήματος καθορίζεται στο ποσό των 200 €.

Η τελική προθεσμία για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη χορήγησή του θα είναι μέχρι 30/6/2015.

Επισημαίνεται ότι για όλους τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ και λοιπών ταμείων με βιβλιάριο ασθενείας του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ,θα χορηγηθεί το εν λόγω επίδομα από τις Περ/κές Δ/νσεις του ΕΟΠΥΥ με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών .
Η αναζήτηση στο λογισμικό εφαρμογής απόδοσης παροχών θα γίνεται με το ΑΜΚΑ του ασφ/νου και η απόδοση παροχής θα καταχωρείται στο βιβλιάριο ασθενείας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχει μόνο 1 όρο και το πήρες: Ξεκινά το επίδομα των 1.320 ευρώ για τρόφιμα, είδη βασικής ανάγκης και σχολικά

Efi Nika

Τα «πάνω κάτω» σε παροχές ασθένειας, μητρότητας κι έξοδα κηδείας

Efi Nika

Παίρνεις 2.400€ στο χέρι με 1 απλή αίτηση: Το άγνωστο επίδομα που δικαιούνται πολλοί αλλά το ξέρουν ελάχιστοι

Efi Nika