Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Χυμός που αποτρέπει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα και μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Χυμός που αποτρέπει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα και μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Χυμός που αποτρέπει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα και μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου!!!Ο χυμός από ακτινίδιο είναι κάτι που αξίζει να εισάγετε στη διατροφή σας, αφού επιδρά θετικά σε ολόκληρο τον οργανισμό και είναι εμπλουτισμένος με διάφορα υγιεινά συστατικά. Αυτός ο χυμός είναι εμπλουτισμένος με μεγάλη ποσότητα καλίου και φυτικών ινών. Επιπλέον, παρακάτω περιγράφονται τα πλεονεκτήματά του καθώς και μια εξαιρετική συνταγή για χυμό ακτινίδιου.

Γιατί είναι ωφέλιμο να πίνετε χυμό ακτινίδιου;

  • – Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
  • – Αποτοξινώνει τον οργανισμό.
  • – Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • – Αποτρέπει τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
  • – Προστατεύει ζωτικότητα των κυττάρων.
  • – Αποτρέπει την εμφάνιση θρόμβων του αίματος.
  • – Ενισχύει τη διαδικασία ανάρρωσης του οργανισμού.
  • – Αποτρέπει την εναπόθεση λίπους.
  • – Προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών και την καρδιακή προσβολή.
  • – Επιδρά θετικά στην όραση και προλαμβάνει τις ασθένειες των ματιών (καταρράκτης, εκκολπωμάτωση, επιπεφυκίτιδα).
  • – Βελτιώνει τη συνολική μνήμη.
  • – Βοηθά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.
  • – Συμβάλλει στην υγεία του δέρματος.
  • – Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της βρογχίτιδας, του χρόνιου βήχα και άλλων αναπνευστικών ασθενειών σε παιδιά και ενήλικες.

Συνταγή για χυμό από ακτινίδιο

Συστατικά

  • – ½ κιλό φρέσκα αποφλοιωμένα ακτινίδια
  • – ½ λίτρο νερό
  • – λίγη καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)

Μέθοδος παρασκευής

Ξεφλουδίστε τα ακτινίδια, κόψτε τα και βάλτε τα στο μπλέντερ. Προσθέστε κρύο νερό και καστανή ζάχαρη, αν θέλετε. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Βάλτε τον χυμό σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο. Πριν από την κατανάλωση, αραιώστε τον χυμό με νερό. Ο χυμός ακτινίδιου (σιρόπι) είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α, Β, C, Ε, Κ, ασβέστιο, κάλιο, σελήνιο, σίδηρο, χλωροφύλλη, καροτενοειδή, λουτεϊνη, φλαβονοειδή και υδατάνθρακες, γι’ αυτό συνιστάται στη διατροφή των βρεφών και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Προσοχή: 

– Να είστε προσεκτικοί με την ημερήσια ποσότητα του χυμού. Δεν πρέπει να πίνετε περισσότερο από 1-2 ποτήρια αν είναι αραιωμένος με νερό, διότι μπορεί να προκαλέσει αλλεργία στο ακτινίδιο.

– Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

Ακτινίδιο – οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, που είναι ένα από τα πιο «δυνατά» αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό μας, τα ακτινίδια θωρακίζουν τον οργανισμό από εξωτερικούς «εχθρούς», ενώ παράλληλα χαρίζουν ενέργεια και ευεξία.

Καταπολέμα την ανδρική στειρότητα

Λόγω του ότι το ακτινίδιο περιέχει αργινίνη, ένα αμινοξύ με αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες, βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση της περιοχής των ανδρικών γεννητικών οργάνων, καταπολεμώντας σημαντικά τη στυτική δυσλειτουργία.

Βοηθά τις εγκύους

Η μεγάλη ποσότητα φυλλικού οξέος που περιέχει το ακτινίδιο, το κάνει ιδιαίτερα ευεργετικό για τις εγκύους, καθώς βοηθά σημαντικά στην ανάπτυξη των κυττάρων του αίματος του εμβρύου στη μήτρα. Ενδείκνυται λοιπόν για τις γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης να καταναλώνουν ακτινίδια, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν γενετικές ανωμαλίες στα κυοφορούμενα έμβρυα.

Έχει αντικαρκινική δράση

Τα ακτινίδια περιέχουν μεγάλες ποσότητες από φλαβονοειδή και καροτενοειδή, τα οποία έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά βοηθούν σημαντικά στην προστασία και αποτροπή οξυγόνωσης του DNA. Η προστασία του DNA είναι σημαντική καθώς έτσι μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος εμφάνισης και ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων.

Βοηθά στην καλύτερη πέψη

Το ακτινίδιο είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Οι συγκεκριμένες ίνες βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της πέψης, καθώς λειτουργούν ρυθμιστικά και απομακρύνουν τις περιττές για τον οργανισμό τοξίνες, ιδίως από το έντερο. Η εν λόγω λειτουργία βοηθά στην αποτροπή της εμφάνισης του καρκίνου στο παχύ έντερο. Καταλυτική είναι και η δράση του ακτινιδίου σε προβλήματα δυσκοιλιότητας και λοιπά γαστρεντερικά προβλήματα.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea