Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Χάστε 2 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα και φάτε στις γιορτές χωρίς άγχος!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Χάστε 2 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα και φάτε στις γιορτές χωρίς άγχος

Χάστε 2 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα και φάτε στις γιορτές χωρίς άγχος!!!

 

Όλοι γνωρίζουμε το φαγοπότι που μας περιμένει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κι αν, μάλιστα, μεσολαβεί και άδεια μεταξύ των δύο, η… χαλάρωση στο φαγητό και τις δραστηριότητες θα κρατήσει λίγο παραπάνω.

Υποθέτοντας ότι μέχρι στιγμής προσέχατε τη διατροφή σας και τη σιλουέτα σας σε ένα γενικότερο πλαίσιο, χωρίς αυστηρούς περιορισμούς, με υγιεινή διατροφή και άσκηση, αν θέλετε να χαλαρώσετε στις γιορτές, το να προσέξετε λίγο παραπάνω τώρα θα σας βοηθήσει να μην ξεφύγετε από τα κιλά σας, τουλάχιστον όχι πολύ.

Εφαρμόστε τα παρακάτω ξεκινώντας από σήμερα και… αφήστε λίγο χώρο για τα γιορτινά εδέσματα, για να μην περάσετε τις φετινές γιορτές κοιτώντας τους άλλους να τρώνε.

Ζάχαρη τέλος
Για τις επόμενες ημέρες προσπαθήστε να αποχωριστείτε την αγαπημένη σας ζάχαρη, είτε αυτό σημαίνει να βάζετε ελάχιστη έως καθόλου στον καφέ σας, είτε να μην καταναλώσετε κανένα γλυκό. Τα γλυκά αποτελούν κενές θερμίδες, δεν έχουν καμία διατροφική αξία για εσάς και σύντομα τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες θα βρεθούν στο πιάτο σας. Υπομονή!

 

Χάστε 2 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα και φάτε στις γιορτές χωρίς άγχος

«Πρασινίστε» το πιάτο σας
Πείτε «όχι» στις πατάτες και το ρύζι που συνοδεύουν συνήθως το κρέας και απολαύστε το με πράσινη σαλάτα. Οι επιλογές είναι πολλές: σπανάκι, μαρούλι, ρόκα, κατσαρό λάχανο, μπρόκολο κ.ά. μπορούν εύκολα και νόστιμα να γεμίσουν το πιάτο σας, χωρίς να σας «φορτώνουν» θερμίδες και παρέχοντάς σας φυτικές ίνες που σας «γεμίζουν» και σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι.

Επιλέξτε την πρωτεΐνη σας
Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για το «χτίσιμο» των μυών και οι μύες χρειάζονται για να καίτε περισσότερο λίπος. Σε συνδυασμό με τη γυμναστική, η πρωτεΐνη θα σας βοηθήσει σε αυτό το στόχο, ειδικά αν επιλέξετε τις πιο υγιεινές πηγές της, όπως ψάρια, άπαχο κρέας, όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα και αβγά.

 

Χάστε 2 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα και φάτε στις γιορτές χωρίς άγχος

Λάβετε τους σωστούς υδατάνθρακες
Όχι, οι υδατάνθρακες δεν είναι ο εχθρός της σιλουέτας σας, αρκεί να επιλέγετε τους σωστούς. Αυτό σημαίνει ότι η βρώμη, η κινόα, η γλυκοπατάτα, το ψωμί ολικής άλεσης, τα φασόλια, η κολοκύθα, οι μπανάνες είναι με το μέρος σας, αλλά το άσπρο ψωμί, τα ζυμαρικά και τα γλυκά… «γλυκοκοιτάνε» την περιφέρειά σας.

Προσέξτε τις υγρές θερμίδες
Όπως έχουμε ξαναπεί, δεν χρειάζεται να τρώμε κάτι για να πάρουμε θερμίδες, αρκεί και να το πίνουμε. Για τις επόμενες ημέρες, λοιπόν, κρατηθείτε μακριά από αλκοόλ και αναψυκτικά και μειώστε τους χυμούς που περιέχουν ζάχαρη.

 

Χάστε 2 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα και φάτε στις γιορτές χωρίς άγχος

Πίνετε πολύ νερό
Έχει 0 θερμίδες, είναι απαραίτητο για την ενυδάτωσή σας, συν του ότι δίνει ώθηση στο μεταβολισμό. Πίνοντας, μάλιστα, ένα ποτήρι νερό πριν ξεκινήσετε να τρώτε, θα σας βοηθήσει να καταναλώσετε λιγότερο φαγητό, άρα και θερμίδες. Αν το σκέτο νερό σας φαίνεται… βαρετό, μπορείτε να του προσθέσετε λίγο λεμόνι ή φύλλα μέντας και να το πιείτε εκτός φαγητού.

Πιείτε τον καφέ σας μια ώρα πριν το γυμναστήριο
Ο καφές πριν τη γυμναστική κάνει την άσκηση πιο παραγωγική και σας βοηθάει να κάψετε περισσότερες θερμίδες, χωρίς καν να καταλάβετε ότι «πιέζετε» τον εαυτό σας λίγο παραπάνω.

 

Χάστε 2 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα και φάτε στις γιορτές χωρίς άγχος

Μακριά από το τσιμπολόγημα
Πατατάκια, μπισκότα, κουλούρια κ.ο.κ. πρέπει να βγουν από τα ντουλάπια της κουζίνας σας αυτές τις ημέρες για να μην σας ωθούν να τσιμπολογάτε συνεχώς. Μόνο από αυτά και τα γλυκά στη διατροφή σας, θα γλιτώσετε εκατοντάδες θερμίδες καθημερινά.

Συνδυάστε όλα τα παραπάνω με λίγη άσκηση, είτε αυτή είναι περπάτημα, τζόκινγκ, χορός ή ό,τι σας ευχαριστεί και τα αποτελέσματα θα σας αφήσουν να περάσετε άνετα και… κομψά Χριστούγεννα.

 

 

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika