Newsitamea.gr
AMEA news

Ανοίγει τον Οκτώβριο η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

DSC_0116_1

Τον ερχόμενο Οκτώβριο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρία στο ανακαινισμένο κτήριο του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων. Στο μεταξύ, επίσκεψη στο Παράρτημα πραγματοποίησε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας όπου ενημερώθηκε για τα ζητήματα της δομής.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο υπεύθυνος των Παραρτημάτων ΑμεΑ Χανίων και Παιδιών και Νέων Χανίων Στράτος Πουμπλάκης επεσήμανε αναφερόμενος στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη στελέχωση της δομής η οποία είναι ήδη πλήρως εξοπλισμένη. Διευκρίνισε δε ότι σε πρώτη φάση θα προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου επικουρικό προσωπικό (νοσηλευτές και φροντιστές), ενώ οι ανάγκες σε επιστημονικό προσωπικό θα καλυφθούν από το υφιστάμενο προσωπικό του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων, το οποίο -όπως τόνισε ο κ. Πουμπλάλης- έχει δηλώσει διαθεσιμότητα να συμβάλει στη λειτουργία της νέας δομής.

«Σε πρώτη φάση έχουμε άδεια για τη φιλοξενία 13 ατόμων και υπάρχει η δυνατότητα σε δεύτερο χρόνο για άλλα 14 άτομα. Τώρα αυτό που κοιτάμε είναι αν μπορούμε στα 14 κρεβάτια που θα είναι σε πρώτη φάση ελεύθερα να μεταφερθεί μια πτέρυγα ατόμων με αναπηρία που ήδη φιλοξενούνται στο Παράρτημα, ώστε αφενός να βελτιωθεί η διαμονή τους αλλά και να μπορέσουμε να ανακαινίσουμε τους χώρους που μένουν σήμερα», δήλωσε ο κ. Πουμπλάκης και συμπλήρωσε πως στόχος της Διοίκησης είναι τον ερχόμενο Οκτώβριο να λειτουργήσει η στέγη ημιαυτόνομης διαβίωσης για άτομα με αναπηρία.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ
Στο μεταξύ, για τα θέματα του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων Μανώλης Κελαϊδής κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος. «Η Νέα Δημοκρατία στο πνεύμα της καινούρια ηγεσίας έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί περίπου 800-1000 ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα για να δει από κοντά τα προβλήματα των ιδρυμάτων, των εργαζομένων και των ωφελούμενων», δήλωσε σχετικά ο κ. Κελαϊδής και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό η ΝΟΔΕ Χανίων θέλει να δει από κοντά τα θέματα που απασχολούν τα προνοιακά ιδρύματα του Νομού. «Υπάρχει παντού και μεγάλη δυστυχία. Επομένως είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε την παραλία και την πολυθρόνα και να πάμε στους χώρους που υπάρχουν άνθρωποι δυστυχισμένοι και εγκαταλελειμμένοι να δούμε πως περνάνε και να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι για να τους απαλύνουμε τον πόνο τους».

Ο κ. Κελαϊδής επεσήμανε ακόμα ότι η Πολιτεία θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της συγχώνευσης όλων των προνοιακών δομών σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης και σε ποιο βαθμό είναι αποτελεσματικό ένα τέτοιο οργανωτικό σχήμα. «Ίσως οι αρμόδιοι θα πρέπει να δουν το θέμα από μηδενική βάση και να εξετάσουν αν μετά από τα χρόνια που εφαρμόστηκε απέδωσε και είχε καλύτερο αποτέλεσμα για τους ωφελούμενους ή αν απέτυχε και τι πρέπει να γίνει», σημείωσε σχετικά ο κ. Κελαϊδής.

www.haniotika-nea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea