Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Χάλκινο στο ευρωπαϊκό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

11760123_10153585652159925_8420024714419950604_n

 

Χάλκινο στο ευρωπαϊκό

Μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, με την Εθνική ομάδα μπότσια να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το χάλκινο μετάλλιο ήταν το μόνο που έλειπε από την συλλογή της ομάδας BC3 Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Άννα Ντέντα και Νικόλαο Πανανό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπότσια. Το κατέκτησαν στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Γκίλφορντ της Αγγλίας. Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε ως πρώτη στην φάση των ομίλων, επικρατώντας της Τσεχίας με 3-2 και της Ισπανίας 4-2 με μοναδική ήττα από την Πορτογαλία με 4-2. Στην φάση των ημιτελικών αντιμετώπισε το Βέλγιο, ομάδα που τερμάτισε στην δεύτερη θέση του άλλου ομίλου και με 3-2 σκορ μας άφησε εκτός τελικού και διεκδίκησης της απευθείας πρόκρισης στους Παραολυμπιακούς του Ρίο. Στον μικρό τελικό η ελληνική ομάδα επικράτησε με 4-2 της Γαλλίας. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το Βέλγιο που επικράτησε της Ισπανίας με 7-1. Το ζεύγος BC3 μπορεί να μην πήρε την απευθείας πρόκριση για το Ρίο αλλά η παρουσία της θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη γιατί είναι μία από τις κορυφαίες.
Στο ομαδικό της κατηγορίας BC1-BC2 η Εθνική μας ομάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου της. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Βρετανία επικρατώντας 5-4 της Σλοβακίας. Χάλκινο η Πορτογαλία που νίκησε 10-3 της Ισπανίας.
Στα ζεύγη BC4, η ελληνική ομάδα τερμάτισε τρίτη στον όμιλο της και έμεινε εκτός διεκδίκησης μεταλλίων. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σλοβακία επικρατώντας της διοργανώτριας Βρετανίας με 4-3. Τρίτη θέση η Ουγγαρία απέναντι στην Ρωσία με 5-4.

sportsamea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea