Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Buttne ή αλλιώς σπυράκια στα οπίσθια: Πώς θα τα αποφύγεις;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι λένε οι δερματολόγοι;

Μπορεί ημερολογιακά να βρισκόμαστε ακόμη στην άνοιξη, όμως -ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας- οι πρώτες αγορές μαγιό έχουν ήδη γίνει. Και αν για τους γνωστούς beauty εφιάλτες όπως κυτταρίτιδα και ραγάδες έχουν χυθεί τόνοι μελάνι σε αυτή εδώ τη στήλη, σίγουρα για το θέμα της ακμής των… γλουτών οι αναφορές είναι σαφώς πιο περιορισμένες.

Τι προκαλεί την εμφάνιση των μικρών αντιαισθητικών σπυριών εκεί κάτω; Πώς θα τα αποφύγουμε; Πώς δεν θα στοιχειώσουν τα καλοκαίρια μας και φυσικά τις εμφανίσεις μας με μαγιό;

a0b85bcc43ee7f79a39c50a7ab267dbf

Ας αφήσουμε τους ειδικούς να μιλήσουν σε αυτό το σημείο…

«Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις ένα σπυράκι εκεί κάτω είναι να φροντίζεις για την καλή υγιεινή της περιοχής και να πλένεσαι συχνά. Επιπλέον, θα πρέπει να προτιμάς πιο άνετα ρούχα, ιδιαίτερα κατά τον ύπνο , μιας και τα πιο στενά- εφαρμοστά σε συνδυασμό με τον ιδρώτα μπορούν να προκαλέσουν σπυράκια, ερεθισμούς και να επιδεινώσουν το πρόβλημα της ακμής.» λέει χαρακτηριστικά η δερματολόγος Shereene Idriss από το Wexler Dermatology κέντρο στη Νέα Υόρκη σε συνέντευξή της στο Αμερικάνικο Allure.

Και συνεχίζει: «Η ακμή στα οπίσθια (buttne) δεν είναι πραγματικά ακμή – στην πραγματικότητα είναι κάτι σαν φλεγμονή που δημιουργείται επειδή οι θύλακες της τρίχας γυρνούν προς τα μέσα και κατ΄ επέκταση αυτό επηρεάζει αυτή την περιοχή – η γνωστή σε όλους μας θυλακίτιδα- ή συμβαίνει εξαιτίας της συνεχούς επαφής με κάτι που δημιουργεί ερεθισμό στην πάσχουσα περιοχή, όπως για παράδειγμα τα πολύ εφαρμοστά ρούχα ή ακόμα και αποτρίχωση. Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζονται μικρά επιφανειακά σπυράκια τα οποία συνοδεύονται από έντονη φαγούρα, ξηροδερμία ή πόνο. Σταδιακά, βέβαια, μπορούν να μεγαλώσουν και να εξελιχθούν σε μεγαλύτερα, που μοιάζουν με κύστες ή ακόμη και να εξαπλωθούν».

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr ,  Queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε

Efi Nika

Μούδιασμα στα δάχτυλα του χεριού ή του ποδιού: Τα πιθανά αίτια

Γιώργος Newsitamea