Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Bullying-Οι υποθέσεις που έκαναν όλο το πανελλήνιο να συγκινηθεί: Άλεξ, Βαγγέλης και Δημήτρης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

54

​Bullying-Οι υποθέσεις που έκαναν όλο το πανελλήνιο να συγκινηθεί: Άλεξ, Βαγγέλης και Δημήτρης

Τα περιστατικά που έκαναν όλο το πανελλήνιο να συγκινηθεί…. 

Ήταν Μάρτιος του 2006 όταν η Ελλάδα πάγωσε στο άκουσμα της είδησης… Πέντε παιδιά είχαν σκοτώσει ένα άλλο παιδί. Ο μικρός Άλεξ από την Βέροια είχε εξαφανιστεί, η μητέρα και ο πατριός του τον έψαχναν παντού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα… Τότε, μια παρέα παιδιών τα οποία πείραζαν, κοροϊδεύαν και απειλούσαν τον 11χρονο ομολόγησαν το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα έγκλημα… τον χτύπησαν, τον έσπρωξαν και τελικά τον σκότωσαν! Η σορός του άτυχου Άλεξ… δεν βρέθηκε ποτέ και εκείνος έμεινε στην ιστορία ως το πρώτο θύμα του bullying στην Ελλάδα.

thumbnail.jpg

alex_natela.gif
Τρια χρόνια μετά, μια νέα υπόθεση bullying πλήγωσε την ελληνική κοινωνία… Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του γιατί ένιωθε ότι δεν τον αποδέχονταν, ενώ αρχικά προσπάθησε να σκορπίσει τον θάνατο και να βάψει μια σχολή με αίμα. Ο 19χρονος Δημήτρης Πατμανίδης στις 10 Απριλίου του 2009 μπούκαρε στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ στον Ρέντη όπου φοιτούσε, και άρχισε να πυροβολεί με μια καραμπίνα. Κατάφερε να τραυματίσει έναν 18χρονο συμμαθητή του και δύο εργάτες. Στην συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε για να πεθάνει αργά και βασανιστικά μετά από δύο ώρες. «Δεν αντέχω να με απαξιώνουν άλλο και να μη μου δίνουν σημασία. Θα τους πάρω ό,τι πολυτιμότερο έχουν. Είμαι εγωιστής. Δεν αντέχω άλλο το φτύσιμο», έγραφε στο σημείωμα που άφησε.

oaed2_2.jpg

227137-patmanidis11.jpg
Και ξαφνικά φτάνουμε στο 2015 και όλοι θέλαμε να ελπίζουμε ότι το bullying είναι πλέον παρελθόν,  μετά από τα δύο προηγούμενα περιστατικά. Επιπλέον νομίζαμε πως μάθαμε να αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα σε όλα τα επίπεδα… Νομίζαμε, όμως, γιατί η περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη έρχεται και πάλι να μας υπενθυμίσει ότι η σκιά του εκφοβισμού βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια μας. Ο 20χρονος από το Ρέθυμνο της Κρήτης σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου. Ο κόσμος κινητοποιείται και τα στόματα αρχίζουν να ανοίγουν για τον εφιάλτη τον οποίο ζούσε. Ήθελε να κάνει παρέα μαζί τους και αυτοί τον κοροϊδεύαν, τον χτυπούσαν και τον απειλούσαν. Αυτός έκανε υπομονή… κατάπινε τα δάκρυα του και τις προσβολές τους! Τελικά λύγισε… έκοψε τις φλέβες του και βύθισε σε πένθος ένα ολόκληρο έθνος! Σχεδόν 40 μέρες από την εξαφάνιση του βρέθηκε η σορός του… Σήμερα, η οικογένεια και οι φίλοι του θα του πουν το τελευταίο αντίο, ελπίζοντας πως θα είναι το τελευταίο θύμα της μάστιγας του bullying.

58714436b6ca5c79a783a8d1e6578b72-600x400.jpg

Resizer.jpg

 

www.star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika