Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Το μπότσια αναπτύσσεται

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

10931480_884306668258966_5679111504046531875_o

 

Το μπότσια αναπτύσσεται 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η ημερίδα μπότσια που διοργάνωσε ο ΝΑΣ Τυρταίος για την κατηγορία BC2.

Ο Αλέξανδρος Παπαδάκης του Αγίου Χριστοφόρου ήταν ο μεγάλος νικητής στο κλειστό γυμναστήριο Ιλίου «Γ. Κακούρης». Στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε 7-2 επί του Χρήστου Γαλαίου του Τυρταίου. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Αγγελική Πέπα (Τυρταίος) επικράτησε της πρωτοεμφανιζόμενης αθλήτριας (και ευχάριστης έκπληξης) σε αγώνες Αρτέμιδας Σαμαρά του ειδικού λυκείου Ιλίου.

Στην 3η ημερίδα μπότσια του Τυρταίου, συμμετείχαν 24 αθλητές και αθλήτριες από τα σωματεία Τυρταίος, Άγιος Χριστόφορος και Δρομέας, καθώς επίσης και μαθητές από το ειδικό γυμνάσιο και λύκειο του Ιλίου.
Ο προπονητης του Τυρταίου, Μιχάλης Νικόπουλος μιλώντας για την διοργάνωση αναφέρθηκε στο επίπεδο των αγώνων. «Συμμετείχαν οι 16 πρώτοι αθλητές του πανελλήνιου πρωταθλήματος στην κατηγορία BC2 και είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σπουδαίες αναμετρήσεις. Για τον Τυρταίο ήταν η τρίτη φορά που διοργανώνει αυτή την ημερίδα. Κάθε χρονιά φιλοξενούμε και μία διαφορετική κατηγορία. Την πρώτη χρονιά είχαμε κάνει τα ομαδικά, πέρυσι την κατηγορία BC4 και εφέτος την BC2. Σκοπός μας είναι να δώσουμε ώθηση και να αναπτύξουμε το άθλημα όσο το δυνατόν περισσότερο. Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν αγωνιστικές εικόνες. Δεν φτάνει μόνο το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τους δίνουμε την ευκαιρία να έχουν δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερους από έναν αγώνες». Ο Νικόπουλος αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της Εθνικής από το σύλλογο του Τυρταίου. «Το 2012, πανηγυρίσαμε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με πρωταγωνίστρια την Μαριλένα Κορδαλή στα ζευγάρια BC3. Ενόψει του 2016 στην Εθνική ομάδα έχουμε τον Νίκο Βασίλη ο οποίος συμμετέχει στην κατηγορία BC4 τόσο στο ατομικό όσο και στα ζευγάρια. Ειδικά στα ζευγάρια έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση προκειμένου να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Τυρταίος έχει και κάποιους ακόμη αθλητές που στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Στόχος μας είναι να παράγουμε αθλητές υψηλού επιπέδου κι αυτό ακριβώς προσπαθούμε καθημερινά».

www.sportsamea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea