Newsitamea.gr
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΑΥΤΕΣ είναι οι 5 αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

sintacseis

ΑΥΤΕΣ είναι οι 5 αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις!

Τελευταία ευκαιρία να κλειδώσουν την έξοδο στη σύνταξη από 5 έως και 12 χρόνια νωρίτερα, προτού τους προλάβουν οι σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στο καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, έχουν 1,5 εκατομμύριο παλαιοί και νέοι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, με σειρά από ευνοϊκές διατάξεις που παραμένουν σε ισχύ για άνδρες, γυναίκες και κυρίως για μητέρες με ανήλικο τέκνο.

Από τις ρυθμίσεις αυτές ευνοούνται περισσότερο όσοι ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μέχρι το 1992 είτε στο ΙΚΑ είτε σε οποιοδήποτε άλλο ταμείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ, καθώς μπορούν να τις αξιοποιήσουν και σήμερα είτε για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, από το 55ο έτος της ηλικίας τους είτε για να κατοχυρώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με χαμηλό όριο ηλικίας.

Η έξοδος για την πλειονότητα των παλαιών πριν από το 1992 ασφαλισμένων έρχεται μέσα από αυτές τις ευνοϊκές ρυθμίσεις πριν από το 67ο έτος για πλήρη σύνταξη και πριν από το 62ο έτος για μειωμένη.

Για τους νέους μετά το 1993 ασφαλισμένους η πρόωρη έξοδος θεωρείται η αποχώρηση στα 62 με μειωμένη, αλλά και εδώ υπάρχουν οι πιθανότητες αλλαγών με περιορισμούς στις αναγνωρίσεις πλασματικών ετών.
Νόμος ακόμη δεν υπάρχει, πλην όμως οι αλλαγές έχουν μπει σε τροχιά επεξεργασίας και θεωρείται βέβαιο ότι θα έρθουν αναπάντεχα μέχρι το καλοκαίρι.

Αυτές είναι οι πέντε αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις

Αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 έως 12 έτη σε όσους δεν έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα

Κατάργηση των διατάξεων που ισχύουν για συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικο, με πιθανότερη επιλογή να συνδυαστεί η ηλικία του παιδιού με την ηλικία εξόδου στη σύνταξη και όχι με τη συμπλήρωση του προκαθορισμένου χρόνου

Κατάργηση της δυνατότητας εξόδου με πλήρη σύνταξη στα 60 έτη για τις γυναίκες

Περιορισμός στην κατοχύρωση και αναγνώριση πλασματικού χρόνου με αναδρομική ισχύ

www.star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε δύο δόσεις και νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου για ΙΚΑ, δημόσιο, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ

Efi Nika

Βρέχει λεφτά και το Πάσχα: Νέο επίδομα σε 2,3 εκατομμύρια Έλληνες, πoιoι θα το πάρετε, πόσα χρήματα στην τσέπη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Ευκαιρία σύνταξης ακόμα και με λιγότερα από 4.500 ένσημα

Efi Nika