Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αβγοτάραχο: Πλούσιο σε ωμέγα-3 και αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι θα λέγατε για λίγο… αβγοτάραχο;

Τι θα λέγατε για λίγο… αβγοτάραχο;

Για πολλούς τα… ταριχευμένα αβγά ψαριών δεν ακούγονται και πολύ δελεαστικά. Κι όμως! Το «χαβιάρι της Ελλάδας» κάνει καλό!

Αν σας αρέσει το σούσι, γιατί να μην δοκιμάσετε λίγο αβγοτάραχο στο πιάτο σας;

Αποτελείται από ταριχευμένα αβγά ψαριών και είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, που έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμερίας έδειξε ότι μπορεί να είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό μας.

Τι θα λέγατε για λίγο… αβγοτάραχο;

Συγκεκριμένα, τα αβγά μερικών ψαριών αποτελούν εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ενώ περισσότερο από το 30% των λιπαρών οξέων που βρέθηκαν στα αβγά ήταν EPA και DHA, τα οποία είναι κρίσιμα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Το αβγοτάραχο του κολιού και του σολομού είναι ιδιαιτέρως πλούσιο στα παραπάνω, ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμη και το λάδι του αβγοτάραχου περιέχει περισσότερα ωμέγα-3 σε σχέση με άλλα ιχθυέλαια.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea

Δεν αρέσει το φαγητό στο παιδί; Ποιες «στρατηγικές» μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς

Penni Syggrou