Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αυγά, Λάδι ,Μελισσοκέρι – Κάνουν θαύματα στο έλκος, τη βρογχίτιδα και τις αιμορροΐδες!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20140319_

Αυγά, Λάδι ,Μελισσοκέρι – Κάνουν θαύματα στο έλκος, τη βρογχίτιδα και τις αιμορροΐδες!!

Αυτό βάλσαμο παρασκευάζεται πολύ απλά, και είναι χρήσιμο για τη θεραπεία μιας σειράς ασθενειών. Συστατικά: 1 αυγό (βραστό, διότι το μόνο που χρειάζεται είναι ο κρόκος) 400 ml φυτικό λάδι, 600 γρ κερί μέλισσας .Βάλτε το λάδι σε ένα μπολ φωτιά και προσθέστε το κομμάτι του κεριού. Να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.

Όταν αρχίσει να βράζει προσθέστε το λιωμένο κρόκο από το αυγό. Όταν αρχίσει να κάνει αφρό βγάλτε το μπολ αμέσως από τη φωτιά. Όταν το μείγμα απαλύνει το βάλετε πίσω στη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να πάρει σκούρο καφέ χρώμα. Αφού κρυώσει το σουρώνουμε με γάζα. Αποθηκεύστε το σε ένα καλά κλειστό γυάλινο δοχείο.

Στο ψυγείο μπορεί να αποθηκευτεί μέχρι και 10 μήνες. Για τη φλεγμονή των ιγμορείων – βάλτε μία σταγόνα στη μύτη και το μείγμα θα περάσει αποτελεσματικά μέσω των κόλπων και θα απορροφήσει το πύον.

Στις περιπτώσεις της βρογχίτιδας ή του έλκους – καταναλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού βάλσαμο τρεις φορές την ημέρα πριν το φαγητό. Για τη θεραπεία των εγκαυμάτων, του πονόδοντο ή στις πληγές εφαρμόστε το βάλσαμο στο ευαίσθητο σημείο. Χρησιμοποιήστε αυτό το βάλσαμο για να ενισχύσετε τα νύχια σας και να θεραπεύσετε τις αιμορροΐδες. Το κερί που χρησιμοποιείται, πρέπει να είναι φυσικό.

 

Επιμέλεια:Ελένη Μιχαλάκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika