Newsitamea.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ

Ατομική καθαριότητα: 4 λάθη που σίγουρα κάνετε χωρίς να το ξέρετε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ατομική καθαριότητα: 4 λάθη που σίγουρα κάνετε χωρίς να το ξέρετε

Οι κανόνες της προσωπικής υγιεινής αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο καλής υγείας όχι μόνο για το κάθε άτομο ξεχωριστά, αλλά και για την δημόσια υγεία γενικότερα, αφού η εξάπλωση ασθενειών συνδέεται άρρηκτα με τους κανόνες αυτούς.

Η ατομική καθαριότητα πολλές φορές “υποβιβάζεται” ως προς την σημασία της στις καθημερινές δραστηριότητες της πλειοψηφίας των ανθρώπων. Ένα παράδειγμα είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με έρευνες, το 15% των ατόμων που χρησιμοποιούν κάποια δημόσια τουαλέτα, ΔΕΝ πλένει τα χέρια του προτού εξέλθει από αυτή. Αλλά και από το υπόλοιπο 85%, οι περισσότεροι δεν το κάνουν με σωστό τρόπο, οπότε ο κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών παραμένει.

Ατομική καθαριότητα: Δείτε 4 βασικά λάθη που μάλλον κάνετε και εσείς…

  1. Πλύσιμο χεριών: Βρέξτε τα χέρια σας με ζεστό ή κρύο νερό και στη συνέχεια καλό κάντε αφρό με κανονικό σαπούνι. Έρευνες δείχνουν ότι η χρήση αντιβακτηριακών σαπουνιών δεν συμβάλλει σημαντικά στην απομάκρυνση των μικροβίων. Οπότε το απλό σαπούνι είναι απόλυτα επαρκές για να καθαρίσει καλά τα χέρια σας. Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να τρίβετε τα χέρια σας στον αφρό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα προτού τα ξεπλύνετε.
  2. Καθαρισμός αυτιών: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε μπατονέτες! Έρευνες δείχνουν ότι η χρήση τους αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο να πιεστεί το κερί του αυτιού βαθύτερα στον ακουστικό πόρο και να προκαλέσει βλάβη στο τύμπανο. Επιπλέον, το κερί των αυτιών έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και γι’ αυτό πρέπει πάντα να υπάρχει μέσα στο αυτί σας. Αν η συσσώρευσή του αποτελεί πρόβλημα για εσάς, τότε είναι προτιμότερο να ζητήσετε από τον γιατρό σας να σας το αφαιρέσει.
  3. Ψαλίδισμα νυχιών: Κόψτε τα με καθαρό νυχοκόπτη, κατά προτίμηση απολυμασμένο και ο οποίος χρησιμοποιείται μόνο από εσάς. Προσπαθήστε να κόβετε τα νύχια σας ίσια και όχι πολύ κοντά, προκειμένου να μην σας δημιουργούνται παρωνυχίδες. Προσοχή όταν κόβετε τα πετσάκια γύρω από τα νύχια, αφού υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λοιμώξεων στα δάχτυλα.
  4. Βούρτσισμα δοντιών: Προτιμήστε οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες. Βάλτε λίγη φθοριούχο οδοντόκρεμα (όσο ένα φασόλι) στην βούρτσα και κάντε απαλές κινήσεις σε όλες τις επιφάνειες των δοντιών και τη γλώσσα σας. Δεν είναι ανάγκη να πιέζετε την οδοντόβουρτσα. Το μόνο που θα καταφέρετε έτσι είναι να πληγώσετε τα ούλα σας. Πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα με την κάθε φορά να διαρκεί τουλάχιστον δύο ολόκληρα λεπτά.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr , news.health.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika