Newsitamea.gr
AMEA news ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ

«Άθλος» για τα ΑμεΑ οι μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τουλάχιστον τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπου σε καθημερινή βάση οι ειδικές ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα και δίκυκλα, με αποτέλεσμα όσοι χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια ή καροτσάκια, αλλά και τυφλοί χωρίς συνοδούς να αναγκάζονται να περνούν μέσα από δρόμους με κίνδυνο της ζωής τους.

Συγκεκριμένα, στους δρόμους και τα πεζοδρόμια γύρω από την πλ. Συντάγματος, στην οδό Αθηνάς και στους κάθετους σε αυτήν δρόμους, μέρα με την ημέρα η κατάσταση χειροτερεύει.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο μια στις τέσσερις κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία αφορά σε αντικοινωνική συμπεριφορά, δηλαδή, κατάληψη στις μπάρες, από ασυνείδητους οδηγούς οχημάτων (είτε αυτοκίνητα, είτε μηχανές είναι αυτά), αλλά και από ιδιοκτήτες καταστημάτων ή περιπτέρων, που χωρίς να το σκεφτούν απλώνουν την πραμάτεια τους σε πάγκους, μπροστά στα καταστήματά τους. Επίσης, συχνό είναι το φαινόμενο με τις σκαλωσιές έξω από κτίρια, τα οποία ανακατασκευάζονται, καταλαμβάνοντας πεζοδρόμια.

Χαρακτηριστικότερη απ’ όλες τις περιπτώσεις ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε καταλάβει την μπάρα ΑμεΑ επί έξι ώρες, στην περιοχή του εμπορικού κέντρου (Ευριπίδου, Λυκούργου και Αθηνάς) .

Σύμφωνα με τον κ. Βαρελά, χρειάστηκε ο ίδιος να βοηθήσει σε δυο περιπτώσεις να βοηθήσει τυφλούς, οι οποίοι βρέθηκαν στην ανάγκη να διασχίσουν σε ώρα αιχμής την οδό Αθηνας με κίνδυνο της ζωής τους.

Στο όχημα του ασυνείδητου οδηγού δημοτικοί αστυνομικοί τοποθέτησαν «δαγκάνα»  ακινητοποιώντας το, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε με γερανοφόρο.

Σε ανάρτησή του στον τοίχο του στο Facebook ο αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας Ανδρέας Βαρελάς έγραφε πριν από μερικές ημέρες: «Μου λένε συνεχώς,ρε Αντιδημαρχε που τους βλέπεις τους τυφλούς,δεν κυκλοφορούν στην πόλη μας,είσαι υπερβολικός και πολύ σκληρός στον τρόπο αντιμετωπισης της παραβατικοτητας σε αυτά τα ζητήματα(τροχοσφικτήρες, πινακίδες, Γερανός) ηρέμησε λίγο.

Δεν ηρεμώ, δεν κυκλοφορούν ούτε οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης, ούτε με κινητικά προβλήματα γιατί η πόλη μας δεν τους επιτρέπει να κυκλοφορούν».

www.athina984.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea