Newsitamea.gr
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Ασπιρίνη: Για ποιες μορφές καρκίνου μειώνει τον κίνδυνο και πόσο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ασπιρίνη: Για ποιες μορφές καρκίνου μειώνει τον κίνδυνο και πόσο.

Η καθημερινή λήψη μικρής δοσολογίας ασπιρίνης μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από διάφορες μορφές καρκίνου.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μεγάλη αμερικανική μελέτη η οποία βασίστηκε σε στοιχεία για περισσότερους από 130.000 επαγγελματίες υγείας που είχαν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση για 32 χρόνια.

Σχεδόν 13.000 άτομα απεβίωσαν από καρκίνο τα επόμενα χρόνια, αλλά ο κίνδυνος θανάτου ήταν μικρότερος για όσους έπαιρναν τακτικά ασπιρίνη.

Οι συμμετέχοντες είχαν ερωτηθεί για την χρήση ασπιρίνης στην αρχή και στη συνέχεια κάθε δύο χρόνια.

Ασπιρίνη: Για ποιες μορφές καρκίνου μειώνει τον κίνδυνο και πόσο

Η μεγαλύτερη διαφορά παρατηρήθηκε στον καρκίνο του παχέος εντέρου, με τους χρήστες ασπιρίνης να έχουν 30% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από τη νόσο.

Επίσης, οι γυναίκες που έπαιρναν ασπιρίνη είχαν 11% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του μαστού, ενώ οι άνδρες 23% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από καρκίνο του προστάτη και 14% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πνεύμονα.

Όπως δήλωσε ο Δρ Έρνεστ Χοκ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Αντικαρκινικό Κέντρο «M.D. Anderson» στο Χιούστον, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η χαμηλής δοσολογίας ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από διάφορες μορφές καρκίνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας θα πρέπει να ξεκινήσει να παίρνει ασπιρίνη για να γλιτώσει από τον καρκίνο.

Όπως διευκρίνισε, η ασπιρίνη ενέχει κινδύνους, όπως γαστρεντερική αιμορραγία και αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, η χαμηλή δόση ασπιρίνης (81 mg/ημέρα) θα πρέπει να χορηγείται μόνο σε άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο τα επόμενα δέκα χρόνια.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας για την Έρευνα του Καρκίνου, στην Ουάσινγκτον.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea