Newsitamea.gr
AMEA news

« Ασυνείδητος οδηγός ταλαιπωρεί άτομο ΑμεΑ »-Καταγγελία αναγνώστη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea-karekla1

« Ασυνείδητος οδηγός ταλαιπωρεί άτομο ΑμεΑ »-Καταγγελία αναγνώστη

Η παράνομη στάθμευση και η ταλαιπωρία που υφίστανται τα άτομα ΑμεΑ εξαιτίας αυτής, δεν είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα υπάρχει στο κέντρο της Πάτρα, αλλά το συναντούμε και έξω από αυτή, ακόμα και στις παραλίες. Διαβάστε την καταγγελία που κάνει στο patrasevents.gr o Μιχαήλ Στρατουδάκης και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

«Ασυνείδητος οδηγός ταλαιπωρεί ΑμεΑ!! Δεν έτυχε να παρασπονδίσει και να  παρανομήσει άπαξ. Το πράττει εκ συστήματος συχνά – πυκνά σε βάρος ατόμου με κινητικά προβλήματα. Τι συμβαίνει;  Στην ακτή Βραχναΐκων και στο ύψος του ναυαγοσώστη, παίρνει το  θαλάσσιον λουτρόν του, όλον τον χρόνον ΑμεΑ συμπολίτης μας. Σταθμεύει το αυτοκίνητόν του, λίγα μέτρα μετά τον πύργον του Ναυαγοσώστη και σε σημείον όπου  υπάρχει σήμα τροχαίας με την ένδειξην, «απαγορέυεται η στάση και η στάθμευση».

Δυστυχώς δεν μπορεί να σταθμεύσει ο ΑμεΑ το όχημα του σε άλλο σημείον, διότι το ρείθρον είναι υψηλόν πιο πέρα και δεν θα μπορεί να κατέβει στην θάλασσαν. Στον απαγορευμένον αυτόν όμως χώρον από την τροχαίαν  σταθμεύουν διάφοροι. Η  παράβαση στους Νόμους είναι κανόνας.

Μεταξύ των άλλων οι οποίοι ίσως να μη γνωρίζουν ότι τον χώρον αυτόν χρησιμοποιεί ΑμεΑ, όφειλαν όμως να σεβαστούν τα σήματα της τροχαίας, είναι και κάποιος ο οποίος γνωρίζει τον ασθενή που τον έχει παρακαλέσει πολλάκις  να μη σταθμεύει εκεί. Τον διαβεβαίωσε ο παραβάτης οδηγός ότι δεν θα το επαναλάβει, αλλά όταν πάει πρώτος σταθμεύει στον απαγορευμένον χώρον!!! Γι’ αυτό είπαμεν στην αρχήν ότι παρασπονδεί, ψεύδεται κατά του ΑμεΑ και φυσικά παρανομεί.

Σήμερα ο ΑμεΑ πήγε το αυτοκίνητόν του πολύ μακρυά, γιατί ο ασυνείδητος είχε πάλιν καταλάβει τον απαγορευμένον χώρον, και σύρθηκε  σαν όφις μέχρι το ρείθρον του δρόμου, όπου αρτιμελείς τον σήκωσαν για να τον κατεβάσουν στην ακτήν. Και ο ασυνείδητης οδηγός απελάμβανε την  θάλασσαν  με την σύζυγόν του, ένοχην και αυτήν στην φρικτήν ταλαιπωρίαν του ΑμεΑ.

Απευθυνόμεθα στους αρμοδίους , αφού τα σήματα  της τροχαίας ποδοπατούνται και κανείς δεν τιμωρείται, να γραμμογραφήσουν τον χώρον μετά τις κορίνες του Ναυαγοσώστη και ακριβώς απέναντι από το οίκημα με αριθμόν 60, ώστε ο ΑμεΑ να απολαμβάνει ανενόχλητος τα θαλάσσια λουτρά του.

Ο κ. Αντώνης Χαροκόπος ως αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμος και όποιος άλλος έχει ευθύνην, ας προβεί στην ικανοποίησην της προτάσεως αυτής. Ας μη λέμε ότι φροντίζομεν τους ΑμεΑ, με λόγια μόνον. Με έργα αποδεικνύεται η στοργή μας προς αυτούς. Και ο ασυνείδητος οδηγός, ας τιμωρηθεί παραδειγματικώς αν παρανομήσει εκ νέου».

 

patrasevents.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika