Newsitamea.gr
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΓΕΙΑ NEWS

Ασφαλές και αποτελεσματικό αποδεικνύεται το ebselen για την απώλεια ακοής από θόρυβο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ασφαλές και αποτελεσματικό αποδεικνύεται το ebselen για την απώλεια ακοής από θόρυβο

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο επιστημονικό έντυπο «The Lancet», το ebselen είναι το πρώτο δυνητικό ωτοπροστατευτικό φάρμακο που έχει αναγνωριστεί ή επικυρωθεί για την ανθρώπινη ακοή.

Η μελέτη ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013 και διήρκεσε μέχρι τον Μάρτιο του 2014 στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (Gainsville, FL, ΗΠΑ). Σε αυτήν εντάχθηκαν 83 άτομα ηλικίας 18-31 ετών, οι οποίοι είχαν υποστεί απώλεια ακοής από θόρυβο.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, η επαγόμενη από τον θόρυβο απώλεια ακοής είναι η κύρια αιτία σωματικής βλάβης και νόσου σε εργασιακούς και ψυχαγωγικούς χώρους και ένας σημαντικός καθοριστικός παράγοντας της σχετιζόμενης με την ηλικία απώλειας ακοής.

Μέχρι σήμερα, κανένας θεραπευτικός παράγοντας δεν έχει εγκριθεί για την πρόληψη ή τη θεραπεία της συγκεκριμένης διαταραχής.

Στις προκλινικές μελέτες που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι το ebselen μειώνει τόσο προσωρινά όσο και μόνιμα την επαγόμενη από θόρυβο απώλεια ακοής.

Οι επιστήμονες αξιολόγησαν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του ebselen για την πρόληψη της επαγόμενης από θόρυβο απώλειας ακοής σε νεαρούς ενήλικες στην κλινική δοκιμή φάσης 2.

Η αγωγή με ebselen ήταν ασφαλής και αποτελεσματική σε δόση των 400 mg δύο φορές ημερησίως στην πρόληψη επαγόμενης από θόρυβο TTS.

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika