Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Άσε στην άκρη κόμπλεξ και ανασφάλειες και ζήσε μ’ αυτά που διαθέτεις.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ποιος μίλησε για τελειότητα; Άραγε υπάρχει τέτοιο πράγμα;

Κάθε άνθρωπος σ’ αυτόν το πλανήτη είναι διαφορετικός κι αυτό είναι το χαρακτηριστικό που τον κάνει μοναδικό κι ιδιαίτερο απ’ όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω του.  Κάθε άνθρωπος έχει θετικά στοιχεία, προτερήματα, ταλέντα, αλλά φυσικά έχει κι αρνητικά χαρακτηριστικά, ελαττώματα και χούγια.

Δυστυχώς, ξοδεύουμε μεγάλο μέρος του χρόνου και της ζωή μας, προσπαθώντας να «αλλάξουμε» τα σημεία που μας ενοχλούν, προκειμένου να γίνουμε αποδεκτοί. Αποδεκτοί πρώτα απ’ όλα από τον εαυτό μας κι έπειτα από την κοινωνία. Πόσες φορές κοίταξες τον εαυτό σου στον καθρέφτη, εστιάζοντας την προσοχή σου στα σημεία που δε σου αρέσουν; Πόσες φορές γκρίνιαξες για κάποιο σημείο του σώματος σου, το όποιο σε δυσαρεστεί; Άπειρες, είμαι σίγουρη!

Γιατί παραβλέπεις όμως τα θετικά σου χαρακτηριστικά;

Υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν τόσο πολύ να έχουν ένα απ’ αυτά, κι εσύ που τα διαθέτεις δεν είσαι ευχαριστημένος και δεν τα εκτιμάς. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σ’ αυτή τη ζωή. Σίγουρα κάπου όλοι υστερούμε. Δε χρειάζεται, όμως, να παλεύεις να γίνεις όμορφος. Γεννήθηκες έτσι. Γιατί, λοιπόν, αρνείσαι να σε αποδεχτείς;

Μάθε να ζεις μ’ αυτά που σου αρέσουν κι αυτά που δε σου αρέσουν. Γεννήθηκες έτσι κι είσαι μοναδικός. Πάψε ν’ αγαπάς μόνο τα θετικά σου χαρακτηριστικά. Μάθε ν’ αγαπάς και τις ατέλειες σου, γιατί αυτές δηλώνουν εσένα και την προσωπικότητά σου. Κάνε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου. Αγάπησέ τον. Οι ατέλειές μας είναι εκείνες που μας κάνουν ξεχωριστούς. Πως θα γίνεις αποδεκτός απ’ τους άλλους, αν δε γίνεις πρώτα απ’ τον ίδιο σου τον εαυτό;

Κανείς δεν είναι τέλειος και δεν εννοώ μόνο στην εμφάνιση αλλά και στον χαρακτήρα. Εκτός από εμφάνιση, προσπάθησε να γίνεις όμορφος άνθρωπος. Το όμορφος σκέτο δεν το αγάπησε ποτέ κάνεις. Έξαλλου, κάποια στιγμή, η εξωτερική ομορφιά θα χαθεί κι αυτό που μένει είναι η ομορφιά της ψυχής.

Όλοι μας είμαστε «τέλειοι» για κάποιον άνθρωπο εκεί έξω.

Η ομορφιά είναι υποκειμενική και διαφέρει από μάτια σε μάτια. Μπορεί εσύ να θεωρείς τον εαυτό σου άσχημο. Έχεις σκεφτεί όμως ποτέ πως σε βλέπει κάποιος που σ’ αγαπάει πραγματικά;

Ο κόσμος σε χρειάζεται έτσι ακριβώς όπως είσαι. Μην ντρέπεσαι για τίποτα και μην προσπαθείς ν’ αλλάξεις για κανέναν. Αποδέξου τον εαυτό σου με τις ατέλειες του κι αγάπησέ τον. Αποδέξου όλα τα μέρη του εαυτού σου και τα όμορφα και τα άσχημα. Να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να λες «Αγαπώ τον εαυτό μου έτσι ακριβώς όπως είναι. Αγαπώ τις ατέλειες μου γιατί αυτές συνθέτουν έμενα. Κανείς δεν είναι τέλειος, το ίδιο κι εγώ».

Συμφιλιώσου με τον εαυτό σου και νιώσε καλά μ’ αυτό που είσαι. Άσε στην άκρη τα κόμπλεξ και τις ανασφάλειες και ζήσε μ’ αυτά που διαθέτεις.

Αγάπησε τον εαυτό σου και σίγουρα θα αγαπηθεί κι απ’ τους άλλους.

Γράφει η Ιωάννα Πορταράκη

ΠΗΓΗ: www.ilov.gr , www.anapnoes.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou