Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Αρπάξτε τις ευκαιρίες όταν βγαίνετε ραντεβού ως άντρες με αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Λίγες βδομάδες πριν, μπήκα στη σελίδα γνωριμιών OkCupid για να δω εάν μπορούσα να βρω πιθανά άτομα για να βγω ραντεβού. Λόγω της ετοιμολογίας μου και της εξυπνάδας μου πήρα μία απάντηση, όμως δεν ήταν αυτή που ήθελα.

Η κοπέλα μού έκανε κομπλιμέντα για το χιούμορ μου όμως, στη συνέχεια, μου είπε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την επικοινωνία μας καθώς «δεν ταιριάζει ο τρόπος ζωής μας». Αμέσως πληγώθηκα. Με πόνεσε πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη απόρριψη και γνώριζα το λόγο. Φαινόταν ξεκάθαρα πως αυτή η κυρία δεν ήθελε να βγει μαζί μου γιατί είμαι ανάπηρος σε καροτσάκι. Όμως, εάν έτσι είναι τα πράγματα, τότε γιατί είμαι τόσο πολύ εθισμένος στο φλερτ και στις γυναίκες και θα ήθελα να ξεκινήσω κάτι;

Πολλοί ανάπηροι ζουν με το φόβο. Φοβόμαστε ότι δεν θα γίνουμε αποδεκτοί εξαιτίας της εμφάνισής μας, του τρόπου που περπατάμε ή μιλάμε. Ορκίστηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα ζούσα σε αυτήν την «μαύρη τρύπα» που ονομάζεται φόβος. Αντίθετα, θα άρπαζα τις ευκαιρίες. Σκοπεύω να γίνω, από επιλογή, ο μεγαλύτερος φλερταδόρος και ειλικρινής άντρας σε όλο τον πλανήτη. Πιστεύω πως η αγάπη δεν πρέπει να είναι ένα παιχνίδι μυστηρίου και κυνηγητού όπου κάποιος πρέπει να «παίξει σκληρά για να κερδίσει». Το κάθε άτομο πρέπει να μπορεί να εκφράζει στον άλλον τα αισθήματά του καθώς, στην τελική, η καθαρή, αγνή ειλικρίνεια είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσεις κάποιον να το πιστέψει πραγματικά.

Φυσικά, αυτή είναι η δική μου προσέγγιση. Δεν σημαίνει ότι όλοι σκέφτονται έτσι. Εάν είσαι ανάπηρος και έχεις το δικό σου τρόπο να έλκεις το άλλο φύλο, θα σε συμβούλευα να τον διατηρήσεις. Επίσης, εάν φοβάσαι πολύ να αρπάξεις την ευκαιρία να ερωτευτείς επειδή πιστεύεις πως η αναπηρία σου σε καθιστά πιο αδύναμο, πιστεύω πως υποτιμάς τον εαυτό σου. Ο καθένας αξίζει να γευτεί την αγνή χαρά του έρωτα που σε ενεργοποιεί.

Ίσως βγάλετε το συμπέρασμα πως οι γυναίκες είναι η μεγαλύτερη χαρά της ζωής μου. Μου αρέσει ο τρόπος που σου συμπαραστέκονται, μου αρέσουν τα χαρούμενα χαχανητά τους όταν τις κάνεις να γελάσουν και, πάνω από όλα, αγαπώ τις γυναίκες φίλες μου που με έχουν αποδεχτεί όπως είμαι και με στηρίζουν. Γι’ αυτό το λόγο φλερτάρω και είμαι ομιλητικό άτομο, παρόλο που κάποιες κοπέλες φοβούνται πολύ να βγουν ραντεβού μαζί μου γιατί είμαι ανάπηρος. Το έχω αποδεχτεί αυτό ως σκληρή πραγματικότητα, όμως δεν με αποθαρρύνει από το να προσπαθώ και ποτέ δεν θα σταματήσω.

Τότε, στην τελική, τι συμβαίνει όταν «δεν ταιριάζει ο τρόπος ζωής μας»;  Θα αφήσεις αυτό το γεγονός να καταστείλει τη φιλοδοξία σου να επιτύχεις, τις ελπίδες σου και το όνειρό σου να ερωτευτείς; Σίγουρα, ο τρόπος ζωής των ανάπηρων ανθρώπων είναι πιο δύσκολος σε σχέση με των άλλων, όμως όταν διδάσκουμε τους άλλους που δεν γνωρίζουν τον αγώνα μας, μπορούμε να νικήσουμε. Επιπλέον, εάν τύχει η σύζυγός μου να είναι και εκείνη ανάπηρη, τότε θα δεθούμε μέσα από κοινές εμπειρίες. Όπως και να χει, γνωρίζω πως ο έρωτας είναι εδώ για μένα. Και απευθυνόμενος στη γυναίκα που με απέρριψε από το Ίντερνετ τόσο άσχημα, έχω να της πω πως θέλω να συνειδητοποιήσει πως η άγνοιά της είναι η ήττα της.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας- themighty.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Γι’αυτό το είπε τώρα: Η αλήθεια πίσω από την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο και ο σοβαρός λόγος

Efi Nika

Πήγε εκδρομή και κατέληξε σε επείγον χειρουργείο: Πώς χάρη σε μια σέλφι 33χρονη διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο

Efi Nika