Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα μετά τα 60: Για ποιες ασθένειες προειδοποιεί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων μεταβάλλονται με την πάροδο των χρόνων, πολλοί ηλικιωμένοι όμως το αγνοούν με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από υποσιτισμό.

Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι η απώλεια βάρους στην τρίτη ηλικία χωρίς δίαιτα δεν αποτελεί φυσιολογική συνέπεια γήρανσης, αλλά πιθανή ένδειξη υποσιτισμού ή σοβαρού προβλήματος υγείας.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησαν σε 855 εθελοντές ανακάλυψαν ότι το 36% των 60άρηδων θεωρούν φυσιολογικό να χάνουν βάρος καθώς μεγαλώνουν, ενώ το 75% ουδέποτε ανησύχησαν για τον εαυτό τους ή ένα αγαπημένο τους πρόσωπο, το οποίο έχανε βάρος χωρίς να προσπαθεί. Ταυτόχρονα όμως, το 54% δήλωσαν ότι θα ανησυχούσαν αν ένας συγγενής ή φίλος τους ήταν υπέρβαρος.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι οι ηλικιωμένοι υποτιμούν τις αιτίες και τις συνέπειες της απώλειας βάρους για την υγεία τους.

Απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα μετά τα 60: Για ποιες ασθένειες προειδοποιεί

Οι επιστήμονες από τον βρετανικό οργανισμό για το υποσιτισμό Malnutrition Task Force, επισημαίνουν ότι η αθέλητη απώλεια βάρους στην τρίτη ηλικία συχνά αποτελεί προειδοποιητική ένδειξη υποσιτισμού, καρκίνου, άνοιας, παθήσεων του ήπατος ή άλλων ασθενειών.

Άλλα συμπτώματα υποσιτισμού είναι η κόπωση, η μειωμένη ενεργητικότητα, οι ίλιγγοι και οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις.

Από υποσιτισμό κινδυνεύουν περισσότερο οι ηλικιωμένοι που αισθάνονται μόνοι ή αντιμετωπίζουν σοβαρά γεγονότα που επηρεάζουν αρνητικά την όρεξή τους, όπως η απώλεια του συντρόφου τους.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@