Newsitamea.gr
AMEA news

Αποκλεισμένοι από τα πεζοδρόμια.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πόσο άσχημη και λυπηρή εικόνα! Ασυνείδητος οδηγός έχει παρκάρει σε ράμπα πρόσβασης στο πεζοδρόμιο. Γιατί θα πρέπει να είναι τόσο δύσκολο να μετακινηθεί ένας άνθρωπος με αμαξίδιο στους δρόμους της πόλης;;;

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι από τις εκατοντάδες χιλιάδες παραβάσεις και τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν το 2016, το 55% των κλήσεων αφορά παράνομη στάθμευση και αποκλεισμό της πρόσβασης σε πεζόδρομους, πλατείες και ράμπες, για διευκόλυνση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Όλοι μας γνωρίζουμε, πολύ καλά, ότι σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις ελεύθερες θέσεις ή τους διαθέσιμους χώρους που διαθέτουμε οι οδηγοί για να παρκάρουμε τα οχήματά μας.

Είναι, όμως, απαράδεκτο και κατακριτέο το γεγονός ότι, συνήθως, θα επιλέξουμε σαν την εύκολη λύση να αφήσουμε το ΙΧ ή το δίκυκλο μας σε θέση που θα δυσκολέψει τη ζωή των συμπολιτών μας.

Όταν δεν μπορούν να περάσουν από σημεία ούτε μαμάδες με παιδικά καροτσάκια, ούτε άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες (ηλικιωμένοι, ασθενείς, έγκυες), ούτε ΑΜΕΑ, ούτε οποιοσδήποτε πεζός, τότε η στάθμευση – εκτός από παράνομη – είναι και αντικοινωνική και εξοργιστική και, κυρίως, επικίνδυνη. Δυστυχώς, η ασυδοσία και το φαινόμενο αυτό, συνεχώς αυξάνονται αντί να περιορίζονται.

Χρήστες και φίλοι της PL8 συχνά μας στέλνουν παρόμοιες φωτογραφίες από τέτοιου είδους σταθμεύσεις. Κάποιες από αυτές, μάλιστα, είναι και σε χώρους όπου θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον η στοιχειώδης ευαισθησία, όπως σε νοσοκομεία ή σε σχολεία. Εμείς θα συνεχίσουμε να τις δημοσιεύουμε και να τονίζουμε το γεγονός ότι πρέπει, επιτέλους, όχι μόνο να βελτιωθεί η οδική μας συμπεριφορά και να υπάρχει σεβασμός στον Κ.Ο.Κ., αλλά κυρίως να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε σαν «Σύνολο». Δεν είμαστε μόνοι στους δρόμους.

Απίστευτες ύβρεις σε μητέρα που ήθελε να περπατήσει στο πεζοδρόμιο σε γειτονιά του Βύρωνα!

Ας βοηθήσουμε όλοι στον περιορισμό αυτών των φαινομένων. Με την εφαρμογή PL8 (πλέητ) στέλνουμε μήνυμα στον κάτοχο του οχήματος και τον ενημερώνουμε για το λάθος σημείο στο οποίο στάθμευσε.

pl8.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea