Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΓΕΙΑ

Αποκαλυπτικό: Πως μας αρρωσταίνει το εμφιαλωμένο νερό και τι ρόλο παίζει το μαγνήσιο!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

woman-tired-at-desk

Αποκαλυπτικό: Πως μας αρρωσταίνει το εμφιαλωμένο νερό και τι ρόλο παίζει το μαγνήσιο!-ΒΙΝΤΕΟ

Δεν αναφέρομαι στα γνωστά προβλήματα που δημιουργούν όπως μικροβιακές εστίες ή στοματικές ασθένειες, αλλά για κάτι πιο σοβαρό. Έχουμε βάλει όλοι στη ζωή μας αυτά τα μικρά πλαστικά μπουκάλια και μόνο καλό δε μας κάνουν!

Είτε λόγω διατροφής, είτε λόγω έντονης σωματικής άσκησης, ξέρουμε πως πρέπει να καταναλώνουμε αρκετά λίτρα νερό καθημερινά, αναλόγως τον οργανισμό και τις ανάγκες μας(το λιγότερο 8 ποτήρια νερό). Παραβλέπουμε όμως κάτι σημαντικό από άγνοια: το μαγνήσιο που χρειαζόμαστε και τα οφέλη του στον οργανισμό μας! Καθημερινά συνιστάτε η πρόσληψη 420mg για τους άντρες και 320mg για τις γυναίκες.

Δυστυχώς είναι δύσκολη η διάγνωση της ανεπάρκειας σε μαγνήσιο, όμως μπορεί να είναι η αιτία για πολλές ανεξήγητες ασθένειες ή πόνους που έχουμε. Μόνο το 1% βρίσκεται στο αίμα μας και το υπόλοιπο είναι στα κόκκαλα και στους μύες, για αυτό και οι εξετάσεις αίματος δεν αρκούν. Το μαγνήσιο μας δίνει ενέργεια, ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και την πίεση του αίματος. Διατηρεί τα κόκκαλα δυνατά και είναι ζωτικό στοιχείο για όλο το σώμα.

bottled_water

Η έρευνα έδειξε πως ένας σημαντικός παράγοντας που προκαλεί την έλλειψη μαγνησίου, είναι η κατάποση μόνο εμφιαλωμένου νερού και όχι βρύσης. Αυτό οφείλεται ότι στα εμφιαλωμένα είναι μικρότερη η περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. Με την παράλληλη κατανάλωση καφέ, αλκοόλ και ζάχαρης, που οδηγούν τα νεφρά να αποβάλλουν μαγνήσιο, ρίχνει ακόμα περισσότερο τα επίπεδα ύπαρξης του στο σώμα.

Ο διατροφολόγος Dr Christy Ferguson τονίζει: “το μαγνήσιο δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο το ασβέστιο. Οι εταιρείες τροφίμων δεν το προμοτάρουν όσο θα έπρεπε! Η έλλειψη μαγνησίου είναι δύσκολη να εντοπιστεί και τόσοι πολλοί άνθρωποι δε γνωρίζουν ότι πάσχουν. Η ειρωνεία είναι πως το ασβέστιο είναι άχρηστο χωρίς το μαγνήσιο στον οργανισμό, για αυτό και έχει ενοχοποιηθεί για την οστεοπόρωση!” Ο δόκτωρ Φέργκιουσον το χρησιμοποιεί για τη θεραπεία των ημικρανιών, καθώς έχει χαλαρωτικές και ηρεμιστικές δράσεις για το σώμα.

magnesium-element

Κάνοντας την έρευνα, διάβασα για πολλές εμπειρίες ανθρώπων που ένιωθαν ή ήταν όντως άρρωστοι λόγω της έλλειψης μαγνησίου. Μέχρι σήμερα ούτε εγώ γνώριζα το πόσο χρήσιμο είναι για τον οργανισμό μας και κακώς δεν υπάρχει η σωστή ενημέρωση, στη χώρα μας και διεθνώς. Ελπίζω να σας αφύπνισα και να εξετάσετε καλυτέρα τι λείπει από το σώμα σας. Αφήστε τα εμφιαλωμένα, γιατί ευτυχώς ζούμε σε μια χώρα που το νερό βρύσης μπορούμε να το πιούμε ….ας μη πάει χαμένο!

[youtube id=”nBom7H79tcQ” width=”620″ height=”360″]

Βογιατζής Ηλίας

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika