Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Δαφνί με τους 3 νεκρούς – Έβαλε τη φωτιά ασθενής που τον Μάιο είχε τραυματίσει θανάσιμα άλλον ασθενή

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

nosokomeio

Αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Δαφνί με τους 3 νεκρούς – Έβαλε τη φωτιά ασθενής που τον Μάιο είχε τραυματίσει θανάσιμα άλλον ασθενή

– Ούτε μία ούτε δύο αλλά τριάντα αναφορές έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Υγείας για τον συγκεκριμένο ασθενή
– Από τη φωτιά στο Δαφνί τρεις άνθρωποι νοσηλευόνται σε κρίσιμη κατάσταση
– Ο συγκεκριμένος ασθενης στο Ψυχιατρείο πάσχει από σχιζοφρένεια και θεωρείτο επικίνδυνος
– Οι τρεις νεκροί στο Δαφνί βρέθηκαν νεκροί στα κρεβάτια τους και ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία
– Συγγενείς των ασθενών περίμεναν με αγωνία στην είσοδο και πολλοί λιποθυμούσαν – ΒΙΝΤΕΟ

Τριάντα αναφορές είχαν συντάξει και αποστείλει προς το υπουργείο Υγείας, τις εισαγγελικές αρχές και τη διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος επισημαίνοντας τον «εξαιρετικά επικίνδυνο και επιθετικό χαρακτήρα» του ασθενή, ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για την φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ιδρυμα. Αυτό αποκαλύπτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Παναγούλης.

1
Φωτό από newsit.gr

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος ασθενής νοσηλευόταν σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ώστε να προστατεύονται τόσο οι άλλοι ασθενείς, όσο και ο ίδιος για να μην αυτό-τραυματισθεί. Η νοσηλεία του γινόταν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και όπως λέει ο κ. Παναγούλης, οι εργαζόμενοι επανειλημμένα είχαν ζητήσει να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο φύλαξης, πρωτίστως για τη δική του προστασία.
Ο συγκεκριμένο ασθενής τον Μάιο του 2015 είχε επιτεθεί σε άλλον ασθενή τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Μάλιστα τότε ο κ. Παναγούλης είχε εκφράσει την ανησυχία του προειδοποιώντας ότι «περιμένουμε το επόμενο θύμα και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν θα είναι ασθενής ή εργαζόμενος».

2
Φωτό από newsit.gr

Ο συγκεκριμένος ασθενής πάσχει από σχιζοφρένεια και κρατείται στο «Δαφνί» σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα περί ακαταλόγιστου. Το άρθρο ορίζει ότι αν κάποιος, λόγω νοσηρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών του, απαλλάχθηκε από την ποινή ή τη δίωξη για κακούργημα ή πλημμέλημα, για το οποίο ο νόμος απειλεί ποινή ανώτερη από έξι μήνες, το δικαστήριο διατάσσει τη φύλαξή του σε δημόσιο θεραπευτικό κατάστημα, εφόσον κρίνει ότι είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

3
Φωτό από newsit.gr

«Περιμέναμε ότι κάτι θα γινόταν» επαναλαμβάνει σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παναγούλης, επισημαίνοντας ότι «κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να δοθεί λύση στο θέμα», με αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές ασθενών και εργαζομένων.

«Η υπο-χρηματοδότηση και υπο-στελέχωση, οδηγούν το Ψυχιατρείο σε κατάρρευση και από την άλλη παρατηρείται αύξηση των περιστατικών που χρειάζονται βοήθεια» καταλήγει ο κ. Παναγούλης.

Από την φωτιά που εκδηλώθηκε σε πτέρυγα με 17 νοσηλευόμενους, τρεις βρήκαν τραγικό θάνατο και τρεις τραυματίστηκαν. Από αυτούς δυο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σωτηρία και ένας στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι νεκροί βρέθηκαν δεμένοι στα κρεβάτια τους, καθώς το δέσιμο των ασθενών είναι μία τεχνική καθήλωσης όπως την ονομάζουν οι ψυχίατροι με σκοπό να μην επιτρέψουν στον ασθενή να βλάψει τον εαυτό του.

Την ίδια ώρα, μόλις έσβησε η φωτιά, συγγενείς των ασθενών έφτασαν έξω από το ψυχιατρείο και περίμεναν με αγωνία να ακούσουν πως οι άνθρωποί τους είναι καλά στην υγεία τους. Κάποιοι από αυτούς δεν άντεξαν την ένταση και λιποθύμησαν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

[youtube id=”b_HN4UaPpA8″ width=”620″ height=”360″]

www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika