Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Απόφαση – λύση σε πρόβλημα του προγράμματος voucher στην υγεία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Απόφαση - λύση σε πρόβλημα του προγράμματος voucher στην υγεία

Απόφαση – λύση σε πρόβλημα του προγράμματος voucher στην υγεία

Λύση σε ένα πρόβλημα που επηρεάζει ωφελούμενους ανέργους και παρόχους του προγράμματος voucher για επαγγελματές υγείας έρχεται να δώσει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για τις περιπτώσεις των νησιωτικών περιοχών όπου δεν συγκροτείται 10μελές τμήμα/πρόγραμμα κατάρτισης για συμμετοχή στo voucher «Κατάρτιση Ανέργων-Επαγγελματιών Υγείας σε θέματα μεταρρύθμισης της υγείας (Βελτιστοποίηση Λειτουργίας Μονάδων Υγείας)», επιτρέπεται η συγκρότηση τμήματος/προγράμματος κατάρτισης με τον αριθμό καταρτιζομένων να είναι από 5 έως 20 άτομα κατά την έναρξη του προγράμματος κατάρτισης.

Η παραπάνω ρύθμιση επεκτείνεται στις περιπτώσεις όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων πλην της Αττικής όταν μετά την έναρξη των τμημάτων παραμένουν διατιθέμενες θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί. Κατά τα λοιπά ισχύουν και εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι όροι της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι Πάροχοι Κατάρτισης καλούνται να τεκμηριώσουν ότι εμπίπτουν στην ως άνω περίπτωση δημιουργίας τμήματος υποβάλλοντας στην ΕΥΕΤΥΚΑ τα κάτωθι:

Το σύνολο των ΚΑΥΑΣ που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην Περιφερειακή Ενότητα

Αποδεικτικά δημοσιότητας για την ενημέρωση των επιτυχόντων στο Μητρώο Ωφελουμένων στην Περιφερειακή Ενότητα

Τα ΚΑΥΑΣ των οποίων τα δικαιολογητικά των οποίων επαλήθευσαν και προτείνουν να ενταχθούν σε τμήμα μικρότερο των 10 ατόμων καθώς και τα πλήρη δικαιολογητικά που αναφέρονται στο κεφ. 5.3.1 της με αρ. πρωτ 924/10-12-2013 Πρόσκλησης

Η ρύθμιση αυτή κρίνεται αναγκαία αφού υπάρχουν πολλά τμήματα σε περιοχές της χώρας όπου δεν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό των καταρτιζομένων και δεν θα υλοποιούταν το πρόγραμμα

 

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea