Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Από τι κινδυνεύετε αν πίνετε ένα κουτάκι αναψυκτικό κάθε μέρα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Από τι κινδυνεύετε αν πίνετε ένα κουτάκι αναψυκτικό κάθε μέρα

Από τι κινδυνεύετε αν πίνετε ένα κουτάκι αναψυκτικό κάθε μέρα

Τα αναψυκτικά είναι για πολλούς από εμάς τυπικό συνοδευτικό για τα γεύματα και τα σνακ κάθε στιγμή της ημέρας, σπανίως όμως αναλογιζόμαστε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην υγεία μας.

Οι τεράστιες ποσότητες ζάχαρης που περιέχουν είναι κάθε άλλο παρά ευεργετικές στη διατροφή μας και μία ακόμη αμερικανική μελέτη έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Ερευνητές από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαπίστωσαν ότι μόλις ένα κουτάκι αναψυκτικού την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 29%.

Παράλληλα, η σχετική μελέτη αναφέρει πως όση περισσότερη πρόσθετη ζάχαρη καταναλώνουμε καθημερινά –δηλαδή όση περισσότερη ζάχαρη προσλαμβάνουμε από επεξεργασμένα τρόφιμα και γλυκίσματα– τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος καρδιοπάθειας.

Η αρνητική επίδραση της ζάχαρης για την υγεία της καρδιάς απασχολεί ιδιαιτέρως τους επιστήμονες τα τελευταία χρόνια. Η ζάχαρη, μεταξύ άλλων, συμβάλλει στην αύξηση της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και προωθεί την αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος. Οι δύο αυτοί παράγοντες αποδεικνύονται καθοριστικοί για την υγεία της καρδιάς μας.

 

Πηγή: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea