Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Από πού προέρχονται τα κρεμμύδια και πώς διαδόθηκαν;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Από πού προέρχονται τα κρεμμύδια και πώς διαδόθηκαν;

Από πού προέρχονται τα κρεμμύδια και πώς διαδόθηκαν;

 

Πριν από 4000 χρόνια φαίνεται να εντοπίζονται οι πρώτες καλλιέργειες κρεμμυδιών στις περιοχές του Αφγανιστάν, του Ουζμπεκιστάν και του Τατζικιστάν κι όσο κι αν σήμερα αποτελούν βασικό συστατικό στην αγαπημένη μας χωριάτικη και σε διάφορες κουζίνες ανά τον κόσμο, κάποτε δεν ήταν και τόσο δημοφιλές.

Οι Ινδοί, για παράδειγμα, δεν κατανάλωναν κρεμμύδια καθώς πίστευαν ότι προκαλούσαν θυμό και καταστροφικές τάσεις στους ανθρώπους και υπήρχε απαγόρευση σε αυτούς που τα κατανάλωναν να συναναστρέφονται με τους υπόλοιπους. Όταν, όμως, στη συνέχεια αρχαίοι Ινδοί γιατροί αναφέρθηκαν στις εξαιρετικές ιδιότητες του κρεμμυδιού στην Αγιουβέρδα, το καυτερό λαχανικό άρχισε να παίρνει τα πάνω του.

Για πολλά χρόνια και οι Βρετανοί δεν το προτιμούσαν στη μαγειρική τους λόγω της περίεργης μυρωδιάς του. Με το ξέσπασμα της πανούκλας, όμως, άρχισαν να το εκτιμούν, καθώς την εποχή της Μαύρης Πανώλης, οι έμποροι κρεμμυδιών για κάποιο λόγο αποδεικνύονταν πιο υγιείς από τους υπόλοιπους.

Τα οφέλη του κρεμμυδιού είναι πολλά και διάφορα, αφού μειώνει τον κίνδυνο έλκους στο στομάχι, συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, τονώνει το ανοσοποιητικό, προσφέρει αντιπηκτική προστασία και ενδέχεται να βοηθά σε διάφορα είδη καρκίνου όπως του μαστού, των ωοθηκών, του παχέος εντέρου κ.ά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυγά, πατάτες, καφές, ποπ κορν: Τα τρόφιμα που δεν κατηγορούμε αδίκως

Efi Nika

Νερό με λεμόνι: Μπορεί να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Γιώργος Newsitamea